Streamingdiensten volgen Netflix: einde van het delen van wachtwoorden in zicht volgens experts

Streamingdiensten volgen Netflix: einde van het delen van wachtwoorden in zicht volgens experts

De goede oude tijd waarin je één Netflix-account kon delen met meerdere huishoudens, is binnenkort voorbij. Volgens experts is dit echter niet waar het stopt, ook andere streamingdiensten zullen in de voetstappen van Netflix volgen en hun best doen om te voorkomen dat er wachtwoorden gedeeld worden. Expert Pete Pachal legt uit waarom en licht toe waarom concurrerende platforms nog niet meteen tot actie overgaan.

Meer inkomsten uit bestaande abonnees

Volgens Pachal is er voor streamingdiensten helaas ook een einde gekomen aan een goede periode: "Het tijdperk van abonneegroei is zo goed als voorbij". Om welke streamingdienst het ook gaat, Hulu, HBO Max, Netflix of Amazon Prime, de groei is afgenomen. Streamingdiensten gaan nu op zoek naar meer inkomsten uit bestaande abonnees.

Amper kritiek

Opvallend is dat andere streamingdiensten amper kritiek hebben gegeven op de acties van Netflix, terwijl dit commercieel gezien een goede set zou zijn ter promotie van hun eigen diensten. Volgens Pachal houden ze nauwlettend in de gaten wat er met Netflix gebeurt en of dit financieel daadwerkelijk groei oplevert. Als het harde optreden van Netflix een succes wordt, zullen concurrenten ongetwijfeld vergelijkbare strategieën implementeren.

Protest

In eerste instantie zal het initiatief van Netflix het aantal abonnees negatief kunnen beïnvloeden. Zo zagen we in de afgelopen tijd al dat veel kijkers hun abonnement uit protest opzegden. Volgens Pachal zal dit effect in de nabije toekomst weer bijtrekken:

Ze zullen waarschijnlijk wat verliezen lijden in de eerste weken en maanden nadat ze dit hebben gedaan. Na die eerste daling groeien de abonnees eigenlijk versneld. Dus mensen komen er in wezen overheen en voegen extra leden toe of maken hun eigen account aan. Als dat waar is, zouden we een nieuwe periode van enorme groei voor Netflix in kunnen gaan, maar het is zeker een beetje een gok.

Pete Pachal
Beeld: Via Depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Video on demand

Meer video on demand

Meer video on demand

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws