Netflix bereikt na optreden tegen delen wachtwoord piek aantal abonnees in de VS

Netflix bereikt na optreden tegen delen wachtwoord piek aantal abonnees in de VS

Het strenge optreden tegen het delen van wachtwoorden lijkt zijn vruchten af te werpen voor Netflix. Steeds meer voormalig meelifters in de Verenigde Staten zijn in de afgelopen weken betalende klanten geworden, zo meldt onderzoeksbureau Antenna.

Netflix bereikt gewenst resultaat

Op 23 mei maakte Netflix bekend dat na trials in andere landen, nu ook de VS aan de beurt is. Voor gebruikers buiten het huishouden moet voortaan betaald worden als extra lid. Het alternatief is dat deze gebruikers een eigen abonnement nemen en dat lijkt nu massaal te zijn gebeurd. Netflix heeft vier dagen lang piekaanmeldingen gehad.

Groei groter dan tijdens Lockdown

Van 25 tot en met 28 mei kreeg Netflix er dagelijks 73.000 leden bij. Dat is een stijging van 102% ten opzichte van het gemiddelde van de voorgaande 60 dagen. De groei was zelfs groter dan tijdens de lockdown in 2020. Uiteraard waren er ook abonnees die er genoeg van hadden en hun abonnement opzegden. Toch staat dit in schril contrast met het aantal nieuwe abonnees.

De situatie in Nederland

Gisteren werd bekend dat maar liefst één op de acht Nederlanders in de afgelopen tijd een streamingabonnement heeft stopgezet. Hoeveel Nederlanders, bijvoorbeeld, een Netflix abonnement hebben afgesloten is helaas nog niet bekend en daarom kan voor ons land nog niet vastgesteld worden of het strengere optreden van Netflix geleid heeft tot een toename of afname van abonnees.

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws