Nikita Pearl Waligwa, actrice in Disney's 'Queen of Katwe', sterft op 15-jarige leeftijd

Nikita Pearl Waligwa, actrice in Disney's 'Queen of Katwe', sterft op 15-jarige leeftijd
17 februari 2020 om 08:59

Nikita Pearl Waligwa, een actrice die in 2016 in de Walt Disney-film Queen of Katwe (2016) speelde, is overleden. Volgens Oegandese media was ze gediagnosticeerd met een hersentumor en is ze overleden op 15-jarige leeftijd.

De film Queen of Katwe, waar Nikita Pearl Waligwa een rol in vertolkte, gaat over een schaakwonderkind uit een Oegandese sloppenwijk en was gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Phiona Mutesi. Ze begon met schaken toen ze negen jaar oud was en nam deel aan internationale toernooien.

In Queen of Katwe speelde Lupita Nyong'o de moeder van het wonderkind en David Oyelowo was haar schaakleraar. Waligwa speelde de rol van Gloria, een vriendin van Phiona die haar de regels van het schaken uitlegde.

Waligwa werd in eerste instantie gediagnosticeerd met een hersentumor in 2016, waarna haar filmfamilie opstond om haar in India behandeld te kunnen krijgen. In 2017 was ze herstellende, maar de tumor keerde vorig jaar helaas terug.

Queen of Katwe (2016)

Queen of Katwe (2016)

'Queen of Katwe' vertelt het waargebeurde verhaal van Phiona Mutsei. Phiona (Madina Nalwanga) is een 9-jarig meisje uit Oeganda, die schaakkampioene wilt worden met de steun van een toegewijde mentor.
7.4

In de biografische film van 2016 leert Phiona Mutesi schaken via liefdadigheidswerker Robert Katende, gespeeld door de Britse acteur David Oyelowo. Hij moedigt de jonge kinderen aan om het spel te spelen. Phiona domineerde haar leeftijdsgenoten en Katende daagt haar uit door haar mee te nemen naar toernooien met internationale spelers.

Queen of Katwe is te zien op Disney+.

Beeld: Cover van de film 'Queen of Katwe' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten