Films op tv: alle filmtips voor komende week (week 8)

Door de redactie uitgelichte films op tv

Films op tv: alle filmtips voor komende week (week 8)
17 februari 2020 om 11:52

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met aan het begin van de week twee Star Trek-films.

Uitgelichte films week 8

Sciencefictionfilm Star Trek is de elfde film in de door Gene Roddenberry bedachte Star Trek-reeks. De film die maandag te zien is gaat over de jonge jaren van James T. Kirk en Spock, en speelt zich daarmee chronologisch gezien af tussen Star Trek: Discovery (2017– ) en de oorspronkelijke serie Star Trek (1966–1969). Tijdens de Oscaruitreiking van 2010 won de film een Oscar voor beste make-up. De film ontving verder Oscarnominaties voor beste geluid, geluidseffecten en specialeffects.

Dinsdag is het vervolg te zien: Star Trek Into Darkness. Deze film werd ook geregisseerd door J. J. Abrams naar een scenario van Alex Kurtzman, Roberto Orci en Damon Lindelof.

Woensdag is The Truman Show te zien. Deze film is de afgelopen tijd al vaker op televisie te zien geweest, maar is desondanks de filmtip van woensdag. De film won drie Golden Globes en was genomineerd voor drie Oscars.

Een animatiefilm is de filmtip van donderdag. Dan is namelijk de Disney-film Wreck-It Ralph te zien. Het is de 56e film in de Walt Disney Animated Classics-reeks. De film werd genomineerd voor één Oscar.

Vrijdag is het tijd voor de sciencefiction/thriller Looper met Joseph Gordon-Levitt Emily Blunt en Bruce Willis. Het was de openingsfilm op het internationaal filmfestival van Toronto in 2012.

Zaterdag is Duitse komedie Er ist wieder da te zien. De film is geregisseerd door David Wnendt en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Timur Vermes. Het is een mix van fictie en mockumentary. In de film trekt Hitler gedesoriënteerd door de straten van Berlijn. Op dit moment draait Jojo Rabbit (2019) in de bioscoop, ook een film met een geridiculiseerd versie van Hitler. Voor de liefhebber.

Zondag is het tijd voor nostalgie met de film E.T.: The Extra-Terrestrial uit 1982, die toen de film uitkwam genomineerd werd voor negen Oscars. De film werd geregisseerd en medegeproduceerd door Steven Spielberg en het verhaal was van Melissa Mathison. Ook moet worden opgemerkt dat zondag de film Whiplash (2014) te zien is op RTL8. Deze film is echter pas 00:35 te zien, waar E.T. al om 20:30 te zien is (op SBS9).

Elke dag vind je via de volgende link het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still uit de film 'Star Trek' via TMDb

Meer over:

Films Televisie

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten