3 goede films op Netflix: tips van de redactie

Een selectie van de beste films over racisme op Netflix

3 goede films op Netflix: tips van de redactie
24 september 2020 om 18:46

Doordat Netflix zoveel films aanbiedt, kunnen we ons voorstellen dat het soms lastig is om te kiezen welke film je vanavond weer opzet. Daarom lichten wij elke week 3 filmparels uit waarvan je wellicht niet wist dat deze gewoon op Netflix staan. Vorige week raadden we 3 goede dramatische komedies aan; vandaag: de beste films over racisme! Hieronder vind je 3 goede films op Netflix die elk op hun eigen manier omgaan met het onderwerp racisme.

Mudbound

Mudbound (2017)
7.4
In het rurale Amerikaanse Zuiden ten tijde van de tweede Wereldoorlog, vertelt 'Mudbound' een verhaal over twee families, van elkaar verwijderd door de meedogenloze sociale hiërarchie en tegelijkertijd verbonden door een stuk bouwland in de Mississippi Delta.

Deze dramafilm van Netflix speelt zich af in het Mississippi van de jaren veertig. Twee mannen keren terug van de Tweede Wereldoorlog om weer te werken op de boerderij, maar hebben moeite met het racisme en om zich aan te passen aan het leven na de oorlog. Uiteindelijk zijn de twee families door het lot aan elkaar overgelaten; één wit, de ander zwart. Mudbound werd genomineerd voor vier Oscars.

Bekijk hier de trailer van Mudbound:

Bienvenue à Marly-Gomont

Bienvenue à Marly-Gomont (2016)
7.0
1973. Seyolo, een Congolees van origine, heeft net zijn diploma geneeskunde behaald in Frankrijk. Omdat hij niet wil terugkeren naar Afrika en er voor een dictator te werken, grijpt hij zijn kans als dokter op het platteland, in een Frans dorp dat voor 95% bevolkt worden door koeien en voor 5% door mensen.

In Bienvenue à Marly-Gomont, of The African Doctor in het Engels, behaalt de Congolees Seyolo zijn diploma geneeskunde in Frankrijk. Omdat hij liever niet teruggaat naar Afrika, vraagt hij zijn gezin naar hem toe te komen. Dat willen ze maar al te graag (aangezien ze onder de indruk zijn dat ze naar Parijs verhuizen en niet naar een boerengehucht). Eenmaal daar worden ze niet bepaald vriendelijk ontvangen.

Bekijk hier de trailer van de Franse komedie Bienvenue à Marly-Gomont:

Django Unchained

Django Unchained (2012)
8.4
Django Unchained speelt zich af in het Zuiden van Amerika, twee jaar voor het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog.

In deze film van Quentin Tarantino wordt de slaaf Django (Jamie Foxx) in contact gebracht met Dr. King Schultz (Christoph Waltz), een Duitse premiejager. Schultz heeft zijn hulp nodig bij het vangen van de gebroeders Brittle en belooft hem daarna vrij te laten. Maar Django wordt nog steeds gezien als slaaf en moet zichzelf hard maken om een bepaalde rol aan te nemen. De film van Tarantino won 2 Oscars en staat met zijn hoge score op plaats 55 in onze top 100 films aller tijden.

Bekijk hier de trailer van Django Unchained:

Heb je deze films al gezien? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Steve Diet/Netflix

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten