Netflix koopt de rechten van 'The Guilty' met Jake Gyllenhaal

Netflix koopt de rechten van 'The Guilty' met Jake Gyllenhaal
24 september 2020 om 13:32

Het kost 30 miljoen dollar, maar dan heb je ook wat. Het is Netflix gelukt de rechten op de kop te tikken van The Guilty, een remake van het Deense drama Den skyldige (2018). Niemand minder dan Jake Gyllenhaal speelt de hoofdrol in de dramathriller.

Antoine Fuqua regisseert de remake. Zijn repertoire bestaat inmiddels uit flink wat knallers, waaronder The Magnificent Seven (2016), King Arthur (2004), Olympus Has Fallen (2013) en The Equalizer (2014). De film gaat naar verwachting voor het einde van het jaar in productie.

The Guilty werd vorige week op de markt gebracht en Netflix greep direct zijn kans. Het is de nieuwste film die Netflix binnensleept de afgelopen weken. Zo kochten ze onlangs ook al de rechten van Pieces of a Woman en Malcolm & Marie met John David Washington en Zendaya.

Den Skyldige ging in 2018 in première op het Sundance Film Festival en vertelt het verhaal van een intense ochtend waarop een telefonist van de alarmcentrale iemand vanaf zijn bureau probeert te redden. Het verhaal aan de andere kant van de lijn neemt plots echter een flinke wending. De Deense film is nu te zien op Amazon Prime Video en via Pathé Thuis.

Bekijk hier de trailer van Den Skyldige:

Gyllenhaal en Fuqua werkten eerder samen voor Southpaw (2015). De acteur is blij dat de twee weer samenwerken voor The Guilty.

Ik ben erg enthousiast om weer met Antoine te werken. Onze tijd samen tijdens Southpaw was een van de grote artistieke ervaringen van mijn carrière, en ik kan niet wachten om weer met hem op de set te staan. The Guilty is een bijzonder verhaal, en een waar we ons allemaal verbonden mee voelen.

Wanneer de film precies op Netflix verschijnt is nu nog niet te zeggen.

The Guilty
'The Guilty' is een remake van het Deense drama 'Den skyldige'.

Beeld: Still 'Prisoners' via TMDb

Meer over:

Celebrities Films Video on demand NetflixThe Guilty

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten