Vervolg op 'Chungking Express' van Wong Kar-wai komt eraan

Vervolg op 'Chungking Express' van Wong Kar-wai komt eraan
26 september 2020 om 11:42

Wong Kar-wai heeft een vervolg geschreven op zijn klassieker Chungking Express (1994), maar het project is nog gehuld in mysterie. Waarschijnlijk gaat het vervolg Chungking Express 2020 heten. Het script is goedgekeurd door de Chinese overheid en dus kan de productie binnenkort starten.

Er is op dit moment alleen nog maar een cryptische plotbeschrijving bekendgemaakt:

In het Hong Kong van de jaren negentig komt politieman 223, wiens hart net gebroken is, een blonde vrouwelijke huurmoordenaar tegen en ze brengen 's nachts een korte tijd samen door. Politieman 663, die ook over een gebroken hart heen probeert te komen, ziet zijn leven langzaam veranderen door de inmenging van de 'persoon van zijn dromen'. In 2036 staan de jonge Xiao Qian en May op het invullen van hun eigen lot in plaats van dat ze zich tegen laten houden door genetische koppeling.

Er wordt verder nog niets gezegd over de film, maar het lijkt in ieder geval alsof de film verder zal gaan op meerdere verhalen van Wong, waarin verschillende personages uit de aankomende film al voorkwamen. Wong is op dit moment ook bezig met zijn televisieserie Blossoms en wil daar nog een filmversie van maken.

Het is nog niet bekend wanneer de productie van Chungking Express 2020 gaat beginnen en of Wong de film ook werkelijk zelf gaat regisseren.

Chungking Express (1994)
8.1
Verhaal over twee politieagenten die gebukt gaan onder de liefde. Het eerste deel gaat over agent 223, waarvan de relatie met zijn vriendin verbroken is.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Chungking Express' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsChungking Express (1994)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten