Productie Elvis Presley-biopic opgeschort voor onbepaalde tijd vanwege coronavirus

Productie Elvis Presley-biopic opgeschort voor onbepaalde tijd vanwege coronavirus
20 maart 2020 om 10:49

Nadat acteur Tom Hanks positief testte op het coronavirus lagen de opnames van de film over Elvis Presley al even stil. Regisseur Baz Luhrmann schort de productie nu voor onbepaalde tijd volledig op. Voor het Warner Bros.-project is het volgens de Australische filmmaker “nu niet het moment om de productie van de film weer op te pakken”.

In een bericht op Twitter kondigt regisseur Luhrmann het uitstel aan. Hij benadrukt dat de keuze geen weergave is van een gebrek aan passie om de film te maken. De sets die ze gebruiken blijven gewoon overeind maar ze “sluiten de creatieve ruimtes voor de komende dagen”. Zodra het weer verantwoord is om door te werken gaat het productieteam verder met de opnames.

Tom Hanks zit sinds de besmetting met het virus samen met zijn vrouw in Australië in isolatie. De Forrest Gump-acteur speelt de rol van Presleys manager, kolonel Tom Parker, die het leven van de zanger op elk gebied controleerde. Nieuwkomer Austin Butler kruipt in de huid van Presley en Maggie Gyllenhaal – The Dark Knight-actrice en broer van Jake Gyllenhaal – zal de rol van Gladys Presley op zich nemen, de moeder van de zanger.

De Presley-biopic volgt de zanger op weg naar het grote succes, en focust met name op de overheersende rol van Parker in zijn leven. De release van de film staat gepland voor oktober 2021, maar of dit nu nog haalbaar is door alle vertragingen is onduidelijk.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

FilmsUntitled Elvis Presley Project (2021)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten