IDFA zet 300 documentaires gratis online voor mensen in thuisisolatie

IDFA zet 300 documentaires gratis online voor mensen in thuisisolatie
20 maart 2020 om 13:17

Het International Documentary Film Festival Amsterdam, dat dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 29 november, heeft online 300 films gratis beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn honderden andere documentaires te bekijken voor een kleine vergoeding. Het IDFA doet dit "omdat we vinden dat ze gezien moeten worden. Lockdown of geen lockdown".

Het IDFA houdt online al jaren een catalogus bij van films die op het festival vertoond worden. Het hele aanbod kun je hier bekijken. Films zoeken kan op basis van onderwerp, land van herkomst, festivaleditie en lengte. De vergoeding voor de overige betaalde films "gaat direct naar de filmmaker, distributeur of andere rechthebbende van de film". Het IDFA verzamelt de films geheel belangeloos op hun website.

Voorlopig gaat het IDFA in november dit jaar gewoon door. Andere filmfestivals hebben hun evenement al moeten uitstellen vanwege het coronavirus, zoals het Cannes Film Festival en het Tribeca Film Festival in New York.

Nu alle bioscopen dicht zijn en mensen veelal thuis zitten vanwege het coronavirus zoeken ook filmstudio’s en distributeurs manieren om kijkers thuis te bereiken. Zo maakte Universal Studios al bekend dat ze een aantal grote films als The Invisible Man (2020) en Trolls World Tour (2020) on demand zetten. De kosten om zo’n film online te bekijken liggen echter een stuk hoger dan een bioscoopkaartje: voor 20 dollar (18 euro) heb je 48 uur om de film te zien.

Beeld: Still uit 'The Night Watchman' via IDFA
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten