Meer dan 500 bioscoopzalen in China heropend na afzwakking dreiging coronavirus

Meer dan 500 bioscoopzalen in China heropend na afzwakking dreiging coronavirus
23 maart 2020 om 12:28

Meer dan 500 bioscoopzalen zijn in China heropend nadat ze na de uitbraak van het coronavirus waren gesloten. Bezoekersaantallen zijn wel nog erg laag, omdat bezoekers vanwege angst omtrent het virus nog wegblijven.

De staatsmedia CGTN meldde dat 486 zalen op vrijdag open waren gegaan. Op maandag, meldt de financiële publicatie Caixin dat het aantal is gestegen tot 507, wat nog steeds minder dan 5% van de capaciteit van de normale commerciële exploitatie vóór de uitbraak van het virus vertegenwoordigt.

Uit gegevens van ticketingfirma Maoyan bleek dat er in vijf provincies bioscopen waren geopend: het verafgelegen Xinjiang; Shangdong, een kustprovincie die tussen Peking en Shanghai ligt; de zuidelijke, niet aan zee grenzende provincie Sichuan; en twee dichtbevolkte kustregio's, Fujian en Guangdong, die aan Hongkong grenzen.

De nationale inkomsten bedroegen op vrijdag in totaal minder dan 2.000 dollar. In Fujian en Guangdong werd zelfs geen enkel kaartje verkocht.

Op maandag meldde China geen nieuwe lokale gevallen van het virus, maar bevestigde 39 besmettingen die door buitenlanders werden binnengebracht, en nog eens negen sterfgevallen, allemaal in Wuhan, waar het virus zijn epicentrum had. Wuhan heeft gedurende vijf opeenvolgende dagen geen nieuwe gevallen van COVID-19 geregistreerd.

De trend van het terugekeren naar het werk in het vasteland van China staat in schril contrast met Nederland en de rest van de wereld, waar nieuwe gevallen van het coronavirus blijven toenemen en de regeringen drastische maatregelen nemen om het virus in te dammen en de enorme economische schade proberen te verzachten.

Meer over:

Algemeen Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten