Nederlandse filmsector kampt met problemen door maatregelen coronavirus

Nederlandse filmsector kampt met problemen door maatregelen coronavirus
24 maart 2020 om 10:06

De Nederlandse filmsector zal veel last gaan krijgen van de aangekondigde extra maatregelen die in Nederland door het kabinet zijn getroffen vanwege het coronavirus. De gevolgen voor de Nederlandse filmsector zullen "ingrijpend zijn, ook voor de lange termijn". Dat stelt Filmfonds-directeur Bero Beyer in een reactie op de aankondiging van de nieuwe maatregelen gisteren.

De door het kabinet getroffen maatregelen houden in dat alle evenementen tot 1 juni zijn afgelast en dat mensen niet meer in groepen bijeen mogen komen. Dit betekent in principe dat filmopnames tot die tijd niet door kunnen gaan en bioscopen sowieso dicht zullen moeten blijven. Beyer stelt:

Het zijn strenge, maar zinnige maatregelen gezien de laatste ontwikkelingen. We hadden dit al een beetje verwacht en gevreesd.

Beyer weet nog niet hoeveel mensen in de filmsector geraakt zullen worden door de gevolgen van deze crisis en daarbij is het ook nog niet duidelijk hoeveel filmproducties getroffen zijn of moeten worden uit- of afgesteld.

Deze week zegde minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de cultuur- en filmsector zoveel mogelijk steun en medewerking toe. Het Filmfonds hoopt met het ministerie snel concrete maatregelen te kunnen presenteren.

Meer over:

Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten