Wordt de Nolan-film 'Tenet' de eerste grote bioscoopfilm na de coronacrisis?

Wordt de Nolan-film 'Tenet' de eerste grote bioscoopfilm na de coronacrisis?
25 maart 2020 om 13:37

De entertainmentindustrie wordt flink geraakt door de coronacrisis. Film- en serieproducties liggen stil en bioscopen zijn gesloten. Alle grote bioscoopreleases voor de komende tijd zijn uitgesteld. Maar wie weet wordt Tenet (2020) de eerste blockbuster na de coronacrisis.

Nu alle bioscopen in Nederland (en veel andere landen) gesloten zijn is het moeilijk te zeggen wanneer alles weer normaal wordt in de filmwereld, maar er wordt al gespeculeerd over welke film de eerste blockbuster zal zijn na de coronacrisis, zo meldt Cinemablend.

De nieuwste film van Christopher Nolan, Tenet (2020), zal voorlopig volgens plan in de Nederlandse bioscopen gaan draaien vanaf donderdag 16 juli. Producent Warner Bros. heeft andere films wel uitgesteld, dus het zou kunnen dat ze ervan uitgaan dat er halverwege juli weer voldoende bioscopen geopend zullen zijn.

Tenet is de elfde film van Christopher Nolan en hoewel details over het verhaal nog niet naar buiten zijn gebracht, vertelt de trailer ons dat de film gaat over een geheim agent die de Derde Wereldoorlog moet stoppen. Hierbij zal net als in Inception (2010) tijdmanipulatie een rol spelen.

Het is natuurlijk lastig te voorspellen hoe de filmwereld – en de rest van de wereld – er halverwege juli voor zal staan en het feit dat de film nu nog niet is uitgesteld wil niet zeggen dat dat niet alsnog gebeurt. Zo heeft Vin Diesel eerder gezegd dat Fast & Furious 9 (2020) niet uitgesteld zou worden, terwijl we inmiddels weten dat we nu tot 2021 op deze film moeten wachten. Laten we hoe dan ook met z'n allen hopen dat áls de bioscopen in juli weer geopend zijn, de heropening gevierd kan worden met de release van Tenet!

Bekijk hier de trailer van Tenet:

Tenet (2020)

Tenet (2020)

In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen.
Beeld: Still uit 'Tenet' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsTenet (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten