European Film Promotion roept crisiscommissie bijeen om te praten over gevolgen coronavirus

European Film Promotion roept crisiscommissie bijeen om te praten over gevolgen coronavirus
26 maart 2020 om 17:09

European Film Promotion, een agentschap dat filmorganen uit 37 landen vertegenwoordigt, brengt wijzigingen aan in haar programma's om de schade die de coronaviruscrisis aan de industrie toebrengt tot een minimum te beperken. Als onderdeel van die inspanning heeft EFP een crisiscommissie bijeengeroepen, vertelt Sonja Heinen, de managing director van EFP aan Variety.

De commissie zal elke week bijeenkomen en zal nationale filmorganen, en vertegenwoordigers van festivals en andere spelers uit de industrie, zoals de verkooporganisatie Europa International, erbij betrekken. De eerste bijeenkomst vindt plaats op vrijdag.

De commissie is bijeengeroepen omdat er tijdens de crisis snel beslissingen moeten worden genomen omdat promotie-instanties en verkoopagenten afhankelijk zijn van de beslissingen van de festivals, en vice versa. Met dit in het achterhoofd wil EFP een gedachtewisseling tussen de spelers in de sector vergemakkelijken om de communicatie te versnellen en de transparantie te waarborgen.

EFP past haar programma's ook aan de veranderde omstandigheden als gevolg van de coronaviruscrisis aan. Heinen meldt dat het belangrijk is om de zichtbaarheid van Europese films te behouden en om er in het bijzonder voor te zorgen dat de diversiteit van films van het continent vertegenwoordigd worden op virtuele evenementen.

De organisatie wil nauw samenwerken met festivals en markten die als gevolg van de pandemie virtuele evenementen opzetten om digitale tools te ontwikkelen voor het opzetten van projecten, het maken van presentaties en het vertonen van films.

Meer over:

Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten