Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week
23 november 2020 om 13:37

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de superheldenfilm The Dark Knight Rises (2012) van regisseur Christopher Nolan.

Uitgelichte films op tv week 48

Vandaag kijk je op Net 5 naar het zevende deel in de magische filmreeks: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010). De kracht van Voldemort (Ralph Fiennes) wordt steeds sterker. Hij heeft nu de controle over het Ministerie van Magie en Zweinstein. Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) besluiten het werk van Perkamentus (Sir Michael Gambon) af te maken en de rest van de Horcruxen te vinden om de Dark Lord te verslaan. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 viel zo erg in de smaak dat deze in 2011 werd genomineerd voor maar liefst twee Oscars.

Dinsdag beroven vier goochelaars een bank tijdens hun show in Las Vegas. F.B.I.-agenten Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) en Interpol-agent Alma Dray (Mélanie Laurent) worden op de zaak gezet om uit te zoeken hoe ze het gedaan hebben. Dit mysterie blijkt echter moeilijk op te lossen, zelfs met de inzichten van professionele illusionist Thaddeus Bradley (Morgan Freeman).

Bekijk hier de trailer van Now You See Me:

Woensdag kijk je naar de klassieker Ghost (1990) met Patrick Swayze en Demi Moore. Sam Wheat (een bankier) en Molly Jensen (een kunstenaar) zijn waanzinnig verliefd op elkaar. Maar wanneer Sam wordt vermoord door vriend en corrupte zakenpartner Carl Bruner over een duistere zakendeal, moet hij zwerven over de aarde als een machteloze geest. Als hij hoort van Carl's verraad, moet Sam de hulp van Oda Mae Brown inroepen om de zaken recht te zetten en Molly te beschermen tegen Carl.

Het komische drama The Devil Wears Prada (2006) is donderdag te zien op Net 5. Nadat Andy Sachs (Anne Hathaway) is afgestudeerd landt ze haar droombaan als de assistente van de machitge Miranda Priestly (Meryl Streep), de directeur van het modetijdschrift Runway. Om haar baan zo goed mogelijk uit te voeren verandert Andy haar gedrag en houding, wat ervoor zorgt dat haar vriend Nate haar bijna niet meer herkent. The Devil Wears Prada is nu ook te zien via Pathé Thuis.

The Devil Wears Prada (2006)
6.9
Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen.

Vrijdag zendt Canvas het biografische drama Beautiful Boy (2018) uit. Journalist David Sheff (Steve Carell) ontdekt dat zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) worstelt met een drugsverslaving. De vader besluit er alles aan te doen om Nic te begrijpen en hoopt hem van zijn verslaving te redden. Dit is echter nog niet zo makkelijk als de persoon die je probeert te helpen niet geholpen wil worden. Het drama is geregisseerd door Felix van Groeningen, de Belgische regisseur die ook The Broken Circle Breakdown (2012) maakte.

Nadat Veronica afgelopen weekend de eerste twee delen uit de DC-reeks van Christopher Nolan uitzond, is zaterdag The Dark Knight Rises (2012) aan de beurt. Acht jaar na de gebeurtenissen in The Dark Knight (2008) vinden we Gotham in een tijd van rust. Dit is te wijten aan Batman (Christian Bale) die de schuld op zich neemt voor de moord op Harvey Dent. Er is echter een nieuwe schurk genaamd Bane (Tom Hardy) aangekomen en hij heeft als doel de stad over te nemen en de waarheid te onthullen achter wie Harvey Dent werkelijk was.

Bekijk hier de trailer van The Dark Knight Rises:

Veronica blijft in de werld van de DC-superhelden en zendt zondag Man of Steel (2013) uit. Henry Cavill kruipt hierin in de huid van Superman. Als kind wordt hij door zijn biologische ouders naar de aarde gestuurd om hem te redden van de ondergang van planeet Krypton. Jonathan en Martha Kent nemen hem in huis. Al snel komen ze erachter dat de jongen geen normaal kind is, hij heeft namelijk superkrachten. Als de aarde wordt bedreigd door een buitenaards ras is het aan Clark Kent om zijn nieuwe thuis te beschermen.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Man of Steel' via TMDb

Meer over:

Films Televisie

Lees ook:

Meer televisie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws