Vanavond op tv: Nederlandse dramafilm 'Oorlogswinter'

Vanavond op tv: Nederlandse dramafilm 'Oorlogswinter'
18 januari 2021 om 12:11

Naast ons overzicht van films op tv lichten we regelmatig de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de Nederlandse oorlogsfilm Oorlogswinter (2008).

Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland heerst grote honger. Veel mensen trekken hierdoor naar het oosten, waar nog eten te vinden is. In de buurt van Zwolle woont Michiel (Martijn Lakemeier), de veertienjarige jongen die dolgraag iets zou willen betekenen voor het verzet. Maar niemand neemt hem serieus, totdat buurjongen Dirk hem een opdracht geeft en hij plots volop in de problemen zit.

Oorlogswinter is geregisseerd door Martin Koolhoven. Hoofdrolspeler Lakemeier won een Gouden Kalf voor zijn optreden in de avontuurlijke oorlogsfilm. In de bioscopen was de film tevens een groot succes en de film behaalde in 2008 de Platina Film-status, wat inhoudt dat 400.000 bezoekers de film bezochten.

Bekijk hier de trailer van Oorlogswinter:

Oorlogswinter is vanavond om 20:25 uur te zien op NPO 3. De film is daarnaast nu ook te zien op Amazon Prime Video en via Pathé Thuis.

Heb je Oorlogswinter al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv. Op deze pagina vind je alle tv-filmtips voor deze week.

Oorlogswinter (2008)
7.0
Het is de ijskoude winter van 1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Oorlogswinter' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsOorlogswinter (2008)

Lees ook:

Meer televisie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws