Alles over 'Bridgerton' seizoen 2: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer

Alles over 'Bridgerton' seizoen 2: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer
26 januari 2021 om 17:47
8 april 2021 om 13:28

Kijk jij ook zo ontzettend uit naar seizoen 2 van Bridgerton (2020– )? In dit artikel zetten we alles op een rij over het nieuwe seizoen van de populaire Netflix-serie. Zo gaan we in op de releasedatum op Netflix, het plot, de personages die terugkeren, eventuele nieuwe castleden én andere nieuwtjes.

Wat gebeurde er allemaal in seizoen 1?

Het eerste seizoen van Bridgerton is gebaseerd op het eerste boek in de reeks van Julia Quinn en vertelt het verhaal van de rijke Bridgerton-familie. Er wordt specifiek ingegaan op dochter Daphne (Phoebe Dynevor), die ooit in de voetsporen van haar ouders hoopt te treden en om haar ware liefde te vinden. Dit gaat niet zo soepel, vooral niet als het lokale roddelblad zich negatief uitlaat over Daphne.

Maar dan verschijnt de rebelse Duke of Hastings (Regé-Jean Page) in beeld en spatten de vonken er vanaf tussen de twee. Een relatie tussen hen voldoet echter niet aan de verwachtingen van de high society waarin ze leven. Wat is verstandig en wat zegt hun hart?

Wat staat ons te wachten in seizoen 2 van Bridgerton?

Tegelijkertijd met de aankondiging van seizoen 2 maakt Netflix ook bekend waar het nieuwe seizoen over zal gaan. Lady Whistledown onthult namelijk in een brief dat − zoals de geruchten al deden vermoeden − het nieuwe seizoen zal draaien om Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey).

Deze auteur heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Lord Anthony Bridgerton van plan is het sociale seizoen te domineren. Ik zal mijn pen gereed houden om verslag te doen van al zijn romantische activiteiten.

Anthony is de oudste broer in de Bridgerton-familie en het is nu zijn beurt om de ware liefde te vinden. Als Netflix de boeken blijft volgen, zoals ze ook deden tijdens het eerste seizoen, zal Anthony vallen voor de vurige Kate Sheffield. De rol van Kate is inmiddels vervuld. Sex Education-ster Simone Ashley kruipt in het nieuwe seizoen in de huid van Kate. In de serie draagt ze echter niet de achternaam Sheffield, maar Sharma. Netflix geeft de crush van Anthony een Indiase komaf in de serie.

Meer details kan Lady Whistledown nu nog niet geven. Ongetwijfeld zal Netflix in de loop van het jaar meer onthullingen doen over seizoen 2 van de enorm populaire serie.

Trailer seizoen 2

Een eerste trailer van het nieuwe seizoen zal ons ongetwijfeld meer vertellen over de verhaallijnen van seizoen 2. Helaas heeft Netflix vooralsnog geen trailer van seizoen 2 uitgebracht.

Wel plaatsten ze deze video online voor de aankondiging van het nieuwe seizoen:

Welke personages zien we terug in Bridgerton seizoen 2?

Vrijwel de gehele cast van seizoen 1 zal ook te zien zijn in het nieuwe seizoen. Sommige personages zullen echter meer naar de achtergrond verdwijnen en anderen meer naar de voorgrond, zoals natuurlijk Anthony Bridgerton die centraal staat in het nieuwe seizoen. Daphne (Phoebe Dynevor) zal dus minder te zien zijn als jonge moeder.

Helaas zal hoofdrolspeler Regé-Jean Page niet terugkeren. De acteur maakte het nieuws bekend op 2 april, waardoor fans dachten (misschien hoopten) dat het om een late 1 april-grap ging. Helaas was dit niet het geval.

Page zou van Netflix een gastrol hebben aangeboden gekregen voor zo'n drie tot vijf afleveringen, voor 50.000 dollar per aflevering. De acteur sloeg het aanbod af wegens verschillende redenen. De eerste reden is dat hij zo naar Bridgerton getrokken werd omdat zijn personage een ontwikkeling van één seizoen heeft, wat hem toelaat om mee te doen, "mijn steentje bij te dragen en vervolgens gaat de Bridgerton-familie verder," aldus de acteur.

Daarnaast is Page nu vol gefocust op zijn filmcarrière, waardoor hij nu geen tijd heeft om in de serie mee te spelen. De acteur is net klaar met de opnames van de Netflix-film The Gray Man van de Russo-broers, waarin hij schittert naast Ryan Gosling en Chris Evans. Ook heeft hij de hoofdrol te pakken in de nieuwe Dungeons & Dragons (2023) met Chris Pine. Page is voorlopig dus druk met deze rollen en wellicht met nog meer.

Nieuwe personages

In seizoen 2 zullen we ook een aantal nieuwe castleden verwelkomen in de populaire dramaserie. De belangrijkste nieuwe rol is die van Kate, de liefdesinteresse van Anthony Bridgerton. Zij is inmiddels gecast. Simone Ashley voegt zich als nieuw castlid bij de populaire Netflix-serie. Zij zal in het nieuwe seizoen het hart stelen van Anthony Bridgerton en wordt omschreven als "een slimme, eigenwijze jonge vrouw die zich niet gek laat maken". Zelfs Anthony Bridgerton toont ze in het begin weinig interesse.

Uit de boeken weten we dat Kate "de meest bemoeizuchtige vrouw is die ooit een Londense balzaal heeft gesierd," zo klinkt het in de officiële beschrijving van het boek The Viscount Who Loved Me. In het begin weet ze zich te verweren tegenover de charmes van Anthony, aangezien ze overtuigd is dat hij geen goede echtgenoot zal zijn. We zijn benieuwd hoe Ashley de rol weet te vertolken in seizoen 2.

Daarnaast maakte Netflix deze week vier andere nieuwe castleden bekend. Charithra Chandran, Shelley Conn, Calam Lynch en Rupert Young zullen de Bridgerton-familie komen versterken. Chandran (Alex Rider (2020– )) speelt Edwina Sharma. Edwina heeft van haar oudere zus Kate geleerd hoe je een perfecte debutante kan zijn. Ze is vol medeleven en het is vrijwel onmogelijk om haar niet te mogen. Hoewel ze nog jong en naïef is, weet ze wel wat ze wil en dat is een ware liefde vinden.

Conn (Love Sarah (2020)) kruipt in de huid van Mary Sharma. Lady Mary's huwelijk zorgde voor een groot schandaal voor haar en haar familie. Nu ze net teruggekeerd is in Londen met haar dochters moet ze opnieuw de afkeuring van de omgeving ondergaan. Lynch (Dunkirk (2017)) neemt het personage Theo Sharpe voor zijn rekening. Theo is een hardwerkende assistent van een drukker. Maar hij is niet simpelweg een arbeider, hij is ook een intellectueel en vecht voor gelijke rechten voor iedereen.

Ten slotte speelt Young (Merlin (2008–2012)) Jack. Jack komt pas net om de hoek kijken, maar heeft een connectie met een van de meest noemenswaardige families.

Releasedatum: wanneer verschijnt Bridgerton seizoen 2 op Netflix?

De productie van het tweede seizoen start ergens in de lente van dit jaar en de cast is al druk met de voorbereidingen voor de opnames. Wanneer de nieuwe afleveringen vervolgens op de streamingdienst verschijnen, is nog niet bekend. Gezien seizoen 1 op eerste kerstdag op Netflix in première ging, is het goed mogelijk dat de streamingdienst de fans wederom rond Kerst wil verblijden. Zodra Netflix een releasedatum bekendmaakt, zullen wij hierover berichten.

Nog meer seizoenen?

Aangezien er acht boeken zijn in de reeks van Julia Quinn, wordt verwacht dat Netflix nog wel even doorgaat met de populaire serie. Elk boek draait om een ander kind in de Bridgerton-familie, een strategie die Netflix nu ook volgt. De streamingdienst heeft vooralsnog enkel een tweede seizoen aangekondigd, maar verwacht wordt dat de serie daarna verdergaat.

Vergelijkbare series op Netflix

Seizoen 1 van Bridgerton is nu te zien op Netflix. Kan jij nou echt niet wachten op seizoen 2 en ben je naarstig op zoek naar een vergelijkbare serie? Bekijk dan hier onze 5 tips voor romantische dramaseries op Netflix voor fans van Bridgerton.

Bridgerton (2020– )
7.3

Bridgerton (2020– )

drama / romantiek • Chris Van Dusen
Met Adjoa Andoh en Julie Andrews
De serie 'Bridgerton' is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.
Beeld: Still 'Bridgerton' via Netflix / Liam Daniel

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixBridgerton (2020– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws