Bonjour mon amour: dit zijn de 10 beste Franse dramafilms op Netflix

Bonjour mon amour: dit zijn de 10 beste Franse dramafilms op Netflix
21 januari 2021 om 18:53

Heb jij door het kijken van Lupin (2020– ) ook zo'n zin om Frans te leren? Hoewel een heuse taalcurses misschien een stap te ver is, zijn er nog genoeg andere Franse films op Netflix waar je talenknobbel wat van op kan steken; én waar je natuurlijk een leuke filmavond aan overhoudt. Vandaag zetten we daarom een selectie van de beste Frans films op een rij, aan de hand van hun score op IMDb. In de lijst hieronder vind je de tien beste Franse films die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

10. Banlieusards

Banlieusards (2019)
6.4
Drie broers – een gangster, een academicus en een beïnvloedbare tiener – leren harde lessen en proberen zich staande te houden in een ruige wijk.

Drie broers wonen in een ruige buurt. Dema (Kery James) is de oudste broer en een drugsdealer. Soulaymaan (Jammeh Diangana) is het middelste kind dat altijd het juiste heeft gedaan en op weg is om een succesvol advocaat te worden. Het jongste broertje Noumouké (Bakary Diombera) kan nog alle kanten op, maar lijkt juist het verkeerde pad te nemen.

Bekijk hier de trailer van Banlieusards:

9. Le Jeu

Le jeu (2018)
6.8
Een groep vrienden komt samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond verandert al snel in een discussie als de betrouwbaarheid van de aanwezige koppels in twijfel wordt getrokken.

Een groep vrienden komt bij elkaar voor een etentje. Na een gezellig diner besluiten ze een spel te spelen, waarbij de betrouwbaarheid van de koppels wordt getest en sms'jes, telefoontjes en e-mails met elkaar worden gedeeld. Voor ze het weten, leren ze een kant van elkaar kennen die ze nog niet eerder zagen. Hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?

Bekijk hier de trailer van Le Jeu:

8. L'Ascension

L'Ascension (2017)
6.9
Een jonge Senegalees-Franse man van bescheiden komaf wil de Mount Everest beklimmen om indruk te maken op de vrouw van zijn dromen en wordt langzaam een mediafenomeen.

Een jonge Senegalees-Franse man (Ahmed Sylla) uit de buitenwijken wil de Mount Everest beklimmen om indruk te maken op de vrouw van zijn dromen, maar hij heeft geen enkele klimervaring. Langzaam verandert hij in een mediafenomeen.

Bekijk hier de trailer van L'Ascension:

7. I am Jonas

I am Jonas (2018)
7.0
De vijftienjarige Jonas heeft maar weinig vrienden op school, maar wanneer de rebelse Nathan in zijn klas komt, verandert alles.

Deze romantische dramafilm vertelt een mysterie in twee verschillende tijdlijnen. In 1997 gaat Jonas (Nicolas Bauwens) naar de negende klas en ontmoet een nieuwe jongen met een litteken op zijn wang. Al snel worden de twee goeie vrienden en spijbelen ze lessen om te zoenen in de lege gymzaal. In de tweede tijdlijn is het 2015 en is de liefde vervangen door het verdriet van een man die niet aan het verleden kan ontsnappen.

Bekijk hier de trailer van I am Jonas:

6. Bienvenue à Marly-Gomont

Bienvenue à Marly-Gomont (2016)
7.0
1973. Seyolo, een Congolees van origine, heeft net zijn diploma geneeskunde behaald in Frankrijk. Omdat hij niet wil terugkeren naar Afrika en er voor een dictator te werken, grijpt hij zijn kans als dokter op het platteland, in een Frans dorp dat voor 95% bevolkt worden door koeien en voor 5% door mensen.

In Bienvenue à Marly-Gomont, of The African Doctor in het Engels, behaalt de Congolees Seyolo zijn diploma geneeskunde in Frankrijk. Omdat hij liever niet teruggaat naar Afrika, vraagt hij zijn gezin naar hem toe te komen. Dat willen ze maar al te graag (aangezien ze het idee hebben dat ze naar Parijs verhuizen en niet naar een boerengehucht). Eenmaal daar worden ze niet bepaald vriendelijk ontvangen.

Bekijk hier de trailer van Bienvenue à Marly-Gomont:

5. Shéhérazade

Shéhérazade (2018)
7.1
De 17-jarige Zach komt vrij uit de jeugdgevangenis in Marseille en valt voor een jonge prostituee. Hij komt voor een zwaar dilemma te staan bij zijn werk als pooier.

Als Zach (Dylan Robert) vrijkomt uit de jeugdgevangenis in Marseille, ontmoet hij de jonge prostituee Shéhérazade (Kenza Fortas). Hoewel hun eerste ontmoeting slecht afloopt, wordt Zach al snel haar pooier, een plan om geld te verdienen dat wordt bemoeilijkt door het feit dat hij verliefd op haar wordt.

Bekijk hier de trailer van Shéhérazade:

4. Divines

Divines (2016)
7.4
Een pientere tiener en haar bijdehante beste vriendin zijn vastberaden om rijk te worden door in de voetsporen te treden van een opzichtige vrouwelijke drugsdealer.

In een getto waar handel en religie hand in hand gaan, is Dounia (Oulaya Amamra) uit op macht en succes. Gesteund door Maimouna (Déborah Lukumuena), haar beste vriendin, besluit ze in de voetsporen te treden van Rebecca (Jisca Kalvanda), een gerespecteerde drugsdealer. Maar wanneer ze Djigui (Kévin Mischel) ontmoet, een jonge sensuele danser, wordt haar dagelijkse leven verstoord.

Bekijk hier de trailer van Divines:

3. Demain tout commence

Demain tout commence (2016)
7.4
Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden.

In Demain tout commence wordt Samuel (Omar Sy) overvallen door een oude scharrel van hem met een kind dat zijn dochter blijkt te zijn. Hij probeert de kleine baby Gloria tevergeefs terug te brengen naar haar moeder in London, maar hij zal zijn dochter toch echt zelf moeten opvoeden. Acht jaar lang raken de twee onafscheidelijk, tot haar moeder weer voor de deur staat.

Bekijk hier de trailer van Demain tout commence:

2. De rouille et d'os

De rouille et d'os (2012)
7.5
Als Ali (Matthias Schoenaerts) uit nood met zijn zoontje van vijf onderdak zoekt bij zijn zus in Antibes in het zuiden van Frankrijk, ontmoet hij in een nachtclub orka-trainster Stéphanie (Marion Cotillard).

Alain (Matthias Schoenaerts) verlaat het noorden van Frankrijk voor het huis van zijn zus in Antibes nadat hij de enige voogd is geworden van zijn vervreemde vijfjarige zoon Sam (Armand Verdure). Wanneer hij een baan vindt als uitsmijter in een nachtclub in de buurt, begint het snel beter te gaan met de rondreizende vader en zoon. Op een avond ontmoet hij de stralende Stéphanie (Marion Cotillard) en hij geeft haar zijn nummer nadat hij haar veilig thuis heeft afgezet. De twee ontwikkelen een bijzondere relatie, vooral door het tragische ongeluk van Stéphanie.

Bekijk hier de trailer van De rouille et d'os:

1. J'ai perdu mon corps

J'ai perdu mon corps (2019)
7.6
De afgehakte hand van een jongen ontsnapt uit een mortuarium in Parijs om zijn lichaam terug te vinden. Terwijl de hand door de stad zwerft, haalt hij herinneringen op uit zijn leven met de jongen, met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met Gabrielle.

In deze Oscargenomineerde animatiefilm ontsnapt een afgehakte hand uit een Parijs laboratorium en gaat op zoek naar zijn lichaam. De hand moet zich in de stad verweren tegen duiven en ratten, om uiteindelijk herenigd te worden met pizzajongen Naoufel. Het feit dat hij de pizzajongen herinnert en dat hij zijn liefde voor bibliothecaresse Gabrielle nog voelt, kunnen hem helpen zijn lichaam te vinden.

Bekijk hier de trailer van J'ai perdu mon corps:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Demain tout commence' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws