Sony stelt de release van 'Uncharted', 'Ghostbusters: Afterlife' en 'Morbius' uit

Sony stelt de release van 'Uncharted', 'Ghostbusters: Afterlife' en 'Morbius' uit
22 januari 2021 om 10:06

Het nieuwe uitstel van No Time to Die (2021) naar oktober is voor Sony reden genoeg om eveneens een aantal bioscoopreleases uit te stellen. Van maar liefst vijf films verschuift de studio de releasedatum.

Cinderella (2021) met Camila Cabello is opgeschoven van februari naar juli; Uncharted (2022) zou in juli uitkomen, maar is nu op de planning gezet voor februari 2022; het Ghostbusters-vervolg Afterlife is uitgesteld tot november en ook op Peter Rabbit 2: The Runaway (2021) moeten we een paar maanden langer wachten nu deze is verplaatst naar juni.

Doordat MGM de release van No Time to Die nu heeft verplaatst naar 8 oktober, ziet Sony de release van Morbius (2022) op 7 oktober niet meer zitten. Het liefst brengen ze hun film natuurlijk uit wanneer er zo min mogelijk concurrentie in de bioscoop draait. Vandaar dat ook deze film is uitgesteld, namelijk naar januari 2022.

Dat studio's nog steeds geen vertrouwen hebben in het uitbrengen van hun films, komt door de recente ontwikkelingen rond het coronavirus. Nog steeds zijn veel bioscopen wereldwijd gesloten, net als in Nederland tot hopelijk 9 februari. Ook al is bijvoorbeeld Wonder Woman 1984 (2020) in de VS afgelopen december in première gegaan, moet Warner Bros. alsnog bij ons wachten met het uitbrengen van de blockbuster tot de bioscopen open zijn. Veel winst blijft hierdoor uit of lopen ze zelfs mis.

Wonder Woman 1884 is in Nederland de eerstvolgende blockbuster die uitkomt, namelijk op 10 februari. Ook komt diezelfde dag de peperdure Nederlandse oorlogsfilm De slag om de Schelde (2020) uit.

Beeld: Still 'Uncharted' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopUncharted (2022)Cinderella (2021)Ghostbusters: Afterlife (2021)Morbius (2022)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws