Niet geschikt voor kinderen: dit zijn de 5 beste animatieseries voor volwassenen op Netflix

Niet geschikt voor kinderen: dit zijn de 5 beste animatieseries voor volwassenen op Netflix
2 maart 2021 om 07:32

Heb jij je favoriete serie al helemaal uitgekeken en weet je nu even niet meer wat je op Netflix moet aanzetten? Niet getreurd, met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. Deze week lichten we een selectie uit van de beste animatieseries. Naast bijvoorbeeld de Original-serie The Midnight Gospel (2020– ) heeft Netflix namelijk nog veel meer goeie animatieseries voor volwassenen. In de lijst hieronder vind je de 5 beste animatieseries voor volwassenen die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Archer

Archer (2009– )
8.6

Archer (2009– )

animatie / actie • Adam Reed
Met H. Jon Benjamin en Judy Greer
'Archer' volgt de avonturen van Sterling Archer, 's werelds meest ontmoedigende spion. Hij werkt voor ISIS, een spionagentschap gerund door zijn moeder.

Sterling Archer, 's werelds dodelijkste spion, leeft voor spionage. In deze komische animatieserie saboteert hij samen met zijn collega's elkaars missies en levens, gewoon voor de lol. Van spionage tot drugshandel en privé-detective, ze nemen je mee in de diepte van hun disfunctionele leven en vriendschap.

Bekijk hier de trailer van Archer:

4 South Park

South Park (1997– )
8.7

South Park (1997– )

animatie / komedie • Trey Parker en Matt Stone
Met Trey Parker en Matt Stone
'South Park' gaat over de surrealistische avonturen van vier vrienden Stan, Kyle, Kenny en Cartman die in het fictieve bergdorpje South Park in de staat Colorado wonen waar niets normaal blijkt te zijn.

Voor de makers van South Park gaat geen onderwerp te ver. De animatieserie haakt al sinds 1997 in op de actualiteiten door deze op een bijzondere manier bespreekbaar te maken. Centraal staan Kyle, Stan, Kenny en Cartman, die in het kleine bergstadje South Park wonen en bij elkaar in de klas zitten. De 10-jarige jongens maken samen de raarste dingen mee.

Bekijk hier de trailer van South Park:

3 BoJack Horseman

BoJack Horseman (2014–2020)
8.7

BoJack Horseman (2014–2020)

animatie / komedie • Raphael Bob-Waksberg
Met Will Arnett en Amy Sedaris
Als legendarische tv-ster van een jaren 90 tv-serie heeft Bojack Horseman tegenwoordig moeite zichzelf niet te verliezen in alcohol, onenightstands en depressies.

Van alle animatieseries weet BoJack Horseman misschien wel als beste de mentale strubbelingen van een volwassen persoon vast te leggen. Na de hoofdrol te hebben gespeeld in de populaire sitcom Horsin' Around, worstelt BoJack Horseman met zijn afnemende populariteit, depressie, verslaving en het onderhouden van de relaties met degenen om wie hij geeft, maar die hij maar niet lijkt te kunnen stoppen met pijn doen.

Bekijk hier de trailer van BoJack Horseman:

2 Rick and Morty

Rick and Morty (2013– )
9.2

Rick and Morty (2013– )

animatie / avontuur • Dan Harmon en Justin Roiland
Met Justin Roiland en Chris Parnell
Rick is een psychisch onstabiele maar talentvolle wetenschapper die de banden met zijn familie heeft aangehaald.

In Rick and Morty volgen we Morty die door zijn alcoholische opa Rick wordt meegenomen op de bizarste avonturen. Rick is namelijk de slimste man ooit en kan met zijn portaaltechnologie naar andere werelden en universums reizen. Hier maken ze bijzondere dingen mee en ontmoeten ze aparte figuren. Ondertussen verslechtert de relatie tussen Morty's ouders en hebben zijn avonturen met Rick grote invloed op de dynamiek van het gezin.

Bekijk hier de trailer van Rick and Morty:

1 Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender (2005–2008)
9.2

Avatar: The Last Airbender (2005–2008)

animatie / actie • Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko
Met Dee Bradley Baker en Zach Tyler
In de wereld van Avatar is de wereld verdeeld in 4 naties: de Waterstammen, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden.

Niet alle animatieseries voor volwassenen hoeven over typisch volwassen onderwerpen te gaan of veel scheldwoorden bevatten. Avatar: The Last Airbender is een voorbeeld van een serie die voor elke leeftijd geweldig is, maar die door volwassen kijkers wellicht nog meer wordt gewaardeerd. De Emmy-winnende animatieserie vertelt het verhaal over de jonge luchtmeester Aang, die als de Avatar de Vuurnatie moet stoppen en opnieuw evenwicht probeert te brengen in de wereld.

Bekijk hier de trailer van Avatar: The Last Airbender:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Bojack Horseman' via Netflix

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws