Amazon Prime Video zit Netflix op de hielen en passeert de grens van 200 miljoen abonnees

Amazon Prime Video zit Netflix op de hielen en passeert de grens van 200 miljoen abonnees
16 april 2021 om 14:42

Jeff Bezos maakt in een jaarlijkse brief aan zijn aandeelhouders bekend dat zijn streamingdienst Amazon Prime Video inmiddels de 200 miljoen abonnees is gepasseerd. De streamingdienst is daarmee aan een flinke opmars bezig.

Ter vergelijking, Netflix had zo'n 204 miljoen abonnees aan het einde van 2020 (recente cijfers zijn niet bekend) en Disney+ zit nu net boven de 100 miljoen. Amazon Prime Video lijkt dus daadwerkelijk een geduchte concurrent van Netflix te worden.

De streamingdienst van Bezos brengt dan ook steeds meer Original-titels uit. Zo maken ze kans op een Oscar met Borat Subsequent Moviefilm (2020) en is hun Original-serie The Boys (2019– ) razend populair. Ook in Nederland waagt de streamingdienst zich aan Original-titels, met de komedieserie TRECX (2021– ) van de makers van Jiskefet (1990–2005) en binnenkort brengen ze de eerste Nederlandse Amazon-film De Oost (2020) uit.

Later dit jaar zal CEO Bezos zijn taken als directeur neerleggen en neemt Andy Jassy, die nu de Amazon Web Services leidt, het stokje over. Desondanks blijft Amazon Prime Video doorgaan met deze stijgende lijn als het aan Bezos ligt.

Andy is briljant en stelt de allerhoogste eisen. Ik garandeer je dat Andy het universum ons niet typisch zal laten maken. Hij zal de energie opbrengen om in ons in leven te houden wat ons bijzonder maakt. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar het is van cruciaal belang. Ik voorspel ook dat het bevredigend en vaak leuk zal zijn.

Amazon laat tot slot weten dat ze in 2020 ruim 11 miljard dollar uitgaven aan video en muziek, tegenover zo'n 7.8 miljard in 2019. Inspiratie nodig welke films en series je echt gezien moet hebben op Amazon Prime Video? Bekijk dan eens een van onze handige Amazon-pagina's:

Beeld: Still 'Palm Springs' via Amazon Prime Video
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Amazon Prime Video

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws