Alfred Molina kruipt opnieuw in de huid van 'Doc Ock' voor 'Spider-Man: No Way Home'

Alfred Molina kruipt opnieuw in de huid van 'Doc Ock' voor 'Spider-Man: No Way Home'
18 april 2021 om 12:25

Alfred Molina sluit zich aan bij de cast van Spider-Man: No Way Home. De acteur kruipt, bijna twintig jaar na Spider-Man 2 (2004), opnieuw in de huid van Doc Ock. Hij hoeft daar geen nieuwe karaktertrekjes voor aan te leren, want het personage blijft in de nieuwe film trouw aan de variant uit de film van Sam Raimi.

Er gingen eerder al geruchten dat er acteurs uit eerdere Spider-Man-franchises mee zullen spelen in de nieuwe film. Die berichten begonnen met het nieuws dat Jamie Foxx na The Amazing Spider-Man 2 (2014) opnieuw de rol van Electro zou vertolken. Daar komt nu Molina als Doctor Octopus bij. Ook J.K. Simmons kwam al terug, als J. Jonah Jameson.

Marvel en Sony hebben de betrokkenheid van Molina bij de nieuwe film niet bevestigd, maar sinds afgelopen week vertelt de acteur het aan iedereen die het horen wil. In een interview met Variety bevestigde hij de geruchten, en vertelde hij ook dat het personage van Doc Ock in de nieuwe film precies hetzelfde personage is uit de eerdere film. Lees het hele interview met Molina hier:

Het nieuws van de rollen van Foxx en Molina komt niet uit de lucht vallen. Het Spider-Man-universum speelt vaker met het concept van een 'multiverse', een multi-universum waarin tijd, ruimte en verschillende werelden door elkaar lopen. Dat dat ook het geval zou zijn in de nieuwe film werd eigenlijk al duidelijk toen aangekondigd werd dat Benedict Cumberbatch zal terugkeren in de rol van Doctor Strange.

Er zijn vermoedens dat ook Tobey Maguire, Andrew Garfield, Willem Dafoe en Charlie Cox mee zullen spelen in de nieuwe film van Jon Watts. En door het multiversum-idee worden die geruchten een stuk waarschijnlijker.

Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man: No Way Home (2021)

actie / avontuur • Jon Watts
Met Tom Holland en Zendaya

Spider-Man: No Way Home is vanaf donderdag 16 december 2021 in de bioscoop te zien. Spider-Man 2 van Raimi is nu te zien op Videoland en via Pathé Thuis.

Beeld: Still 'Spider-Man 2' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsSpider-Man 2 (2004)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws