Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week
19 april 2021 om 14:37

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de Oscargenomineerde Franse film Les choristes (2004).

Uitgelichte films op tv week 16

Vandaag kijk je op RTL8 naar de romantische Nederlandse komediefilm Hartenstraat (2014). Alleenstaande vader en traiteurzaak-eigenaar Daan (Marwan Kenzari) probeert online liefde te vinden. Katje (Bracha van Doesburgh), een mooie maar zelfingenomen ontwerpster, opent een winkel naast hem. Ze hebben meteen een hekel aan elkaar. Daan wordt online verliefd op een vrouw, maar als ze elkaar ontmoeten is ze niet wie hij verwacht.

Dinsdag zendt SBS9 de romantische dramafilm The Notebook (2004) uit. Een oude man leest een verhaal voor aan een oude vrouw in een verzorgingstehuis. Het verhaal volgt twee jonge geliefden genaamd Allie Hamilton (Gena Rowlands) en Noah Calhoun (Ryan Gosling), die elkaar op een avond op een kermis ontmoeten. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

Bekijk hier de trailer van The Notebook:

Woensdag kijk je op Veronica naar de misdaadfilm Swordfish (2001). Toen de DEA in 1986 haar nepbedrijf met de codenaam 'swordfish' opdoekte, had het 400 miljoen dollar verdiend die het had laten liggen; vijftien jaar van rente heeft het bedrag doen oplopen tot 9,5 miljard dollar. Een geheime contraterroristische eenheid genaamd Black Cell, onder leiding van Gabriel Shear (John Travolta), wil het geld om hun wraakoorlog tegen het internationale terrorisme te financieren, maar het is allemaal opgeborgen achter super-encryptie. Hij schakelt de veroordeelde hacker Stanley Jobson (Hugh Jackman) in.

Donderdag kijk je naar de muzikale komedie Yesterday (2019) van regisseur Danny Boyle. De aspirant-zanger Jack Malik worstelt om een groot muzikant te worden met de steun van zijn agent Ellie Appleton en zijn naaste vrienden. Hij lukt hem echter niet en hij moet in een supermarkt werken om brood op de plank te krijgen. Op een dag is er een stroomstoring en Jack krijgt een ongeluk terwijl hij op zijn fiets zit. Als hij bijkomt, geeft Ellie hem een nieuwe gitaar en Jack speelt het nummer "Yesterday". Al snel realiseert hij zich dat de wereld de band "The Beatles" niet kent en hij speelt en zingt hun liedjes en wordt de beste muzikant ter wereld. Maar kan hij zich de prijs veroorloven die hij moet betalen voor het gestolen succes? Yesterday is nu ook te bekijken via Pathé Thuis.

Yesterday (2019)
6.8

Yesterday (2019)

muziek / komedie • Danny Boyle
Met Himesh Patel en Lily James
'Yesterday' gaat over Jack Malik (Himesh Patel), een singer-songwriter uit een klein dorpje in Engeland. Zijn droom om beroemd te worden is snel aan het vervagen, ondanks de steun die hij krijgt van zijn beste vriendin Ellie (Lily James).

Vrijdag kijk je op SBS9 naar de geanimeerde komediefilm Despicable Me (2010). De meest verachtelijke superschurk uit de geschiedenis, Gru (ingesproken door Steve Carell), bevindt zich in een benauwde situatie als Vector (Jason Segel), zijn aartsrivaal, hem weet te overtreffen. Hij maakt een plan om de maan te stelen en hoopt zo een plaats te verdienen in het pantheon van de mega-criminelen. Maar als hij op een dag drie kleine weesmeisjes ontmoet die hem als mogelijke papa aanzien, staat een nieuwe uitdaging op hem te wachten: zorgen voor de kleine meisjes Margo (Miranda Cosgrove), Edith (Dana Gaier) en Agnes (Elsie Fisher).

Zaterdag is de Oscargenomineerde Franse film Les choristes (2004) te zien. In 1949 komt docent-assistent Monsieau Clement (Gérard Jugnot) op een school voor 'moeilijke' jongens. De school wordt geleid door een hardhoofdige directeur. Het motto van de school is 'actie, reactie'. Deze methode werkt duidelijk niet, want er zijn veel problemen. Monsieau Clement probeert zijn jongens te bereiken en vertrouwen en echte orde op te bouwen door middel van muziek.

Bekijk hier de trailer van Les choristes:

RTL7 sluit de week af met de actiethriller Mission: Impossible III (2006) met Tom Cruise. Owen Davian (Philip Seymour Hoffman) doodt een IMF-agent die undercover was gestuurd door de Ethan Hunt (Cruise), die zich heeft teruggetrokken uit gevechtsmissies. Hunt heeft nu een verloofde, Julia (Michelle Monaghan), die gelooft dat hij voor de verkeersdienst werkt, terwijl hij in werkelijkheid jongere IMF-agenten opleidt om de strijd in te gaan.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'Hartenstraat' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Lees ook:

Meer televisie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws