Cast, regisseur én releasedatum van nieuwe 'Downton Abbey'-film bekendgemaakt

Cast, regisseur én releasedatum van nieuwe 'Downton Abbey'-film bekendgemaakt
19 april 2021 om 16:04

Peter Kujawaski, de voorzitter van Focus Features, heeft zojuist aangekondigd dat de productie van de tweede Downton Abbey-film vorige week van start is gegaan. De film verschijnt eind dit jaar, in de week voor Kerstmis.

De hele originele cast uit de eerste film keert terug voor het vervolg. Bij hen voegen zich onder andere Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script wordt opnieuw geschreven door Oscarwinnaar Julian Fellowes. Hij zal de film ook produceren, samen met Gareth Neame en Liz Trubridge. De film zal worden geregisseerd door Simon Curtis, die we onder andere kennen van zijn film My Week with Marilyn (2011). De productie is in handen van Carnival Films, en Focus Features en Universal Pictures International zijn de distributeurs.

In de eerste film gaat over de familie Crawley, die zich voorbereid op een koninklijk bezoek. Het is een cruciaal moment, dat alles kan veranderen en het zorgt voor een hoop schandaal, romantiek en intrige. Over het plot van de Downton Abbey 2 (2021) is nog niks bekendgemaakt.

Downton Abbey (2019)
7.4

Downton Abbey (2019)

historisch / drama • Michael Engler
Met Hugh Bonneville en Jim Carter
Film gebaseerd op het populaire Britse tv-programma 'Downton Abbey', waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich ditmaal voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven.

Neame, een van de producers van de nieuwe film die ook werkzaam is bij Carnival films, vertelde vorige week dat hij uitkijkt naar het productieproces van de tweede film:

Na een zeer uitdagend jaar waarin velen van ons gescheiden werden van familie en vrienden is het een enorme troost om te denken dat er betere tijden in het verschiet liggen en dat we volgende kerst weer herenigd zullen worden met de zo geliefde personages van Downton Abbey.

Daar zou Neame wel eens gelijk in kunnen krijgen. Over de releasedatum van de film is natuurlijk nagedacht. Niet ál te ver in de toekomst, maar ook niet te dichtbij, omdat de bioscopen nog niet open zijn. In de kerstvakantie hebben de meeste mensen bovendien alle tijd om lekker naar de film te gaan. Zo denkt Kujawski er ook over:

Er is geen beter moment dan de feestdagen, en we kunnen ons geen beter cadeau voorstellen dan de hereniging met Julian, Gareth, en de hele Downton familie in 2021.

Afbeelding via Universal Pictures
Afbeelding via Universal Pictures

Downton Abbey 2 is eind december in Nederland in de bioscoop te zien. De eerste Downton Abbey-film is nu te bekijken via Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Ziggo.

Downton Abbey 2 (2021)

Downton Abbey 2 (2021)

drama • Simon Curtis
Met Hugh Bonneville en Jim Carter
Vervolg op de speelfilm uit 2019 waarin de familie Crawley en het Downton-personeel een koninklijk bezoek kregen van de koning en koningin van Groot-Brittannië.
Beeld: Still 'Downton Abbey' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopDownton Abbey (2019)Downton Abbey 2 (2021)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws