Nieuw op Netflix: waargebeurde Mexicaanse dramafilm 'El baile de los 41'

Nieuw op Netflix: waargebeurde Mexicaanse dramafilm 'El baile de los 41'
12 mei 2021 om 07:38

Aan het begin van de 20e eeuw valt de Mexicaanse politie op illegale wijze een privéwoning binnen. El baile de los 41 (2020) vertelt het verhaal van deze gebeurtenis, waarbij de politie een groep feestende mannen in vrouwelijke kleding aantrof. Het Mexicaanse kostuumdrama is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Bij de pers roept het incident veel vragen op, zeker omdat er veel hoge heren tussen de feestende mannen zitten. De regering probeert het incident in de doofpot te stoppen door de aanwezigheid van de schoonzoon van de zittende president van Mexico. Het was de eerste keer dat de media openlijk over homoseksualiteit schreef.

Bekijk hier de trailer van El baile de los 41:

De film is geregisseerd door David Pablos, die eerder ook de dramafilm The Chosen Ones (2015) maakte. De hoofdrollen worden gespeeld door Alfonso Herrera, Emiliano Zurita, Mabel Cadena, Fernando Becerril, Rodrigo Virago, Fernanda Echevarría, Sergio Solís en Álvaro Guerrero. Hoofdrolspeler Alfonso Herrera was eerder ook op Netflix te zien in een aflevering van Ozark (2017– ).

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix

El baile de los 41 is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

El baile de los 41 (2020)
6.8

El baile de los 41 (2020)

biografie / komedie • David Pablos
Met Alfonso Herrera en Emiliano Zurita
Het is het begin van de 20e eeuw, en de Mexicaanse politie valt op illegitieme wijze een privéwoning binnen. In dat huis is op dat moment een feest bezig, waarbij alleen mannen aanwezig zijn.
Beeld: Still 'El baile de los 41' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsEl baile de los 41 (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws