Nieuw op Amazon Prime Video: miniserie 'The Underground Railroad' van Oscarwinnaar Barry Jenkins

Nieuw op Amazon Prime Video: miniserie 'The Underground Railroad' van Oscarwinnaar Barry Jenkins
14 mei 2021 om 14:13

Oscarwinnende Moonlight-regisseur Barry Jenkins brengt vandaag zijn gloednieuwe miniserie The Underground Railroad (2021) uit op Amazon Prime Video, over de lijdensweg van de Afro-Amerikaanse slaven in het Amerikaanse Zuiden. Benieuwd of de miniserie de moeite waard is? Lees hier onze recensie.

De tiendelige miniserie speelt zich af in een alternatieve versie van de Verenigde Staten waarin The Underground Railroad een echt spoorwegennetwerk is via waar slaven kunnen ontsnappen. Via het ondergrondse spoor kunnen de weggelopen slaven zich ongezien verplaatsen, zo ook Cora Randall (Thuso Mbedu) die na het onstnappen van haar plantage zich richting het noorden begeeft. Samen met Caesar (Aaron Pierre), die haar overhaalde om te ontsnappen, belanden ze in een nieuwe stad waar zwarte mensen meer vrijheid hebben. Cora en Caesar worden echter achternagezeten door de slavenvanger Ridgeway (Joel Edgerton).

Bekijk hier de trailer van The Underground Railroad:

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Colson Whitehead. De muziek, die prominent aanwezig is in The Underground Railroad, is gecomponeerd door Nicholas Britell, die eerder met Jenkins werkte aan Moonlight en If Beale Street Could Talk (2018).

The Underground Railroad bestaat uit tien afleveringen en is nu te zien op Amazon Prime Video. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Amazon Prime Video.

The Underground Railroad (2021)
7.3

The Underground Railroad (2021)

drama / historisch
Met Thuso Mbedu en Chase Dillon
'The Underground Railroad', gebaseerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde boek van Colson Whitehead, vertelt het verhaal van Cora Randalls wanhopige vlucht naar de vrijheid in het vooroorlogse Zuiden.
Beeld: Still 'The Underground Railroad' via Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Amazon Prime Video VOD-tips Prime Video-tipsThe Underground Railroad (2021)

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws