Danny Boyle gaat 'Methuselah' regisseren met Michael B. Jordan in de hoofdrol

Danny Boyle gaat 'Methuselah' regisseren met Michael B. Jordan in de hoofdrol
16 mei 2020 om 10:59

Danny Boyle zal gaat de nieuwste film met Michael B. Jordan, Methuselah, regisseren. Simon Beaufoy, die samen met Boyle aan Slumdog Millionaire (2008) en 127 Hours (2010) werkte, wordt genoemd als de persoon die het script moet gaan herschrijven, meldt Variety.

Het oorspronkelijke concept voor de film, van Warner Bros., was gebaseerd op het Bijbelse verhaal van een man die 969 jaar oud werd. Maar bronnen zeggen dat dat is veranderd, en het creatieve team verbonden aan de film de plot gaat herschrijven.

Warner Bros. beschouwt het project, waar oorspronkelijk Tom Cruise in zou gaan spelen, als hoge prioriteit en heeft zelfs de ambitie om de film de start van een franchise te laten zijn. Na het succes van de Creed-franchise, is Warner Bros. op zoek naar meer projecten voor Jordan, en deze film, die dus eigenlijk al lang in ontwikkeling is, leek perfect voor alle partijen.

Jordan produceert ook de film met Alana Mayo, Boyle zelf en David Heyman en Jeffrey Clifford. Tony Gilroy schreef het laatste concept van het scenario, dat gebaseerd was op werk van James Watkins.

Voor Boyle markeert Methuselah een terugkeer naar een grote franchise, na het regisseren van arthouse- en midbudgetdrama's in de afgelopen jaren. Hij was in de running om de volgende James Bond-film, No Time to Die (2020), te gaan leiden, maar dat ging uiteindelijk niet door na verschil van meningen bij de betrokken partijen aldaar.

Boyle leidde onlangs de muzikale komedie Yesterday (2019) voor Universal, wat een verrassingssucces werd afgelopen zomer en wereldwijd 153 miljoen dollar in het laadje bracht, met een budget van 'maar' 26 miljoen dollar.

Naast Creed (2015) en Creed II (2018) is Jordan bekend van Just Mercy (2019) (zie afbeelding bovenaan artikel). Jordans andere aankomende projecten zijn onder meer Without Remorse (2020) en het door Denzel Washington geregisseerde Journal for Jordan. Daarnaast zal hij de hoofdrol gaan spelen in David O Russells Untitled David O. Russell Project met Christian Bale en Margot Robbie.

Methuselah
Een verhaal over een 1.000 jaar oude man die zijn tijd op de planeet heeft gebruikt om een ongeëvenaarde reeks overlevingsvaardigheden te ontwikkelen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Just Mercy' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsMethuselah

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten