Phil Lord en Chris Miller gaan nieuwe astronautenfilm met Ryan Gosling regisseren

Phil Lord en Chris Miller gaan nieuwe astronautenfilm met Ryan Gosling regisseren
16 mei 2020 om 09:54

MGM heeft Phil Lord en Chris Miller aan boord gebracht om de verfilming van de volgende roman van de auteur van The Martian, Andy Weir, te regisseren en te produceren, meldt Variety. Eerder schreven we al dat Ryan Gosling de hoofdrol in de film zal gaan spelen.

Amy Pascal heeft ook getekend als producent, en heeft zich aangesloten bij Gosling, Ken Kao en Weir zelf. Lord, Miller en Pascal hebben een langlopende relatie en hebben onlangs samen een Oscar gewonnen als producenten bij Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018). Daarnaast zal Aditya Sood de film helpen produceren, die eerder ook The Martian (2015) produceerde.

Bronnen zeggen dat voordat Gosling klaar was met het lezen van het manuscript, hij al aan het lobbyen was om Lord en Miller aan boord te krijgen. De enige hindernis die overwonnen moest worden was dat Universal, die het duo net had getekend voor een first-lookdeal, het goed vond dat dit het volgende project van Lord en Miller zou gaan zijn. Maar omdat MGM-baas Michael De Luca en Universal-voorzitter Donna Langley elkaar goed kennen was dit snel geregeld.

Wij allen bij MGM zijn ongelooflijk opgewonden over dit letterlijke droomteam dat samenkomt rond Andy's verbazingwekkende roman. Met hun meesterlijke vermogen om drama, actie en humor in balans te brengen, zijn Phil en Chris de perfecte filmmakers om dit unieke materiaal aan te nemen en we zijn blij dat ze samen met Ryan, Ken, Andy, Amy en Aditya deze film tot leven brengen voor grote schermen overal.

De Luca en Pamela Abdy, voorzitter van de MGM-filmgroep

"Ik kan niet opgewondender zijn om met dit droomteam van filmmakers samen te werken. Mike, Chris, Phil, Ryan, Andy en Aditya zijn allemaal de beste van het beste in hun vakgebied. Ik kan niet wachten om met hen aan de slag te gaan met dit geweldige project", zei Pascal.

Het aanstaande boek van Weir heeft momenteel nog geen titel, en wordt aangeduid als Project Hail Mary. Het boek wordt beschreven als een eenzaam verhaal van een astronaut op een ruimteschip die belast is met het redden van de planeet. Het boek zal in het voorjaar van 2021 worden gepubliceerd.

Project Hail Mary
In 'Project Hail Mary' staat een een eenzame astronaut op een ruimteschip centraal die de aarde probeert te redden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit 'First Man' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsProject Hail Mary

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten