Ryan Gosling krijgt hoofdrol in sciencefictionfilm 'Project Hail Mary'

Ryan Gosling krijgt hoofdrol in sciencefictionfilm 'Project Hail Mary'
29 maart 2020 om 11:29

Na First Man (2018) zal Ryan Gosling opnieuw in een astronautenfilm te zien zijn. De acteur zal de de hoofdrol op zich nemen in de sciencefictionfilm Project Hail Mary en zal de film daarnaast zelf produceren samen met Ken Kao. MGM is betrokken in de onderhandelingen om het project te verwerven, gebaseerd op komende roman van Andy Weir.

Project Hail Mary gaat over een eenzame astronaut op een ruimteschip die de aarde probeert te redden. De film wordt volgend voorjaar gepubliceerd door Random House.

Weir's eerste roman, The Martian werd door hem zelf in 2011 gepubliceerd. Het verhaal volgt een Amerikaanse astronaut die alleen op Mars is gestrand in het jaar 2035. De verfilming (The Martian (2015)), geregisseerd door Ridley Scott en met Matt Damon in de hoofdrol, werd uitgebracht in 2015 en werd een succes met 630 miljoen dollar aan opbrengsten wereldwijd en zeven Academy Award-nominaties.

In 2017 publiceerde Weir zijn roman Artemis, waar een vrouw met de naam Jazz centraal staat. Ze is een twintiger zonder een echt doel in haar leven en wordt beperkt door haar kleine stad Artemis, de enige stad op de maan. Met schulden te betalen en een salaris dat nauwelijks de huur dekt, kan ze geen nee zeggen als er een levensveranderende kans in haar schoot geworpen wordt. Fox en New Regency kochten de filmrechten (Artemis (2021)) en benaderden Phil Lord en Chris Miller om te regisseren.

Gosling werd genomineerd voor Oscars voor Half Nelson (2006) en La La Land (2016). Zijn meest recente hoofdrol was in 2018 in First Man, waarin hij astronaut Neil Armstrong speelde met Damien Chazelle als regisseur.

Project Hail Mary
In 'Project Hail Mary' staat een een eenzame astronaut op een ruimteschip centraal die de aarde probeert te redden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit 'First Man' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsProject Hail Mary

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten