Spike Lee brengt de Vietnamoorlog terug in trailer Netflix Original-film 'Da 5 Bloods'

Spike Lee brengt de Vietnamoorlog terug in trailer Netflix Original-film 'Da 5 Bloods'
19 mei 2020 om 09:03

Netflix is erg goed geweest in het contracteren van gerenommeerde filmmakers die bekend staan om hun eigen stijl. Schrijver en regisseur Spike Lee is daar geen uitzondering op, want zijn laatste samenwerking met Netflix, de oorlogsfilm Da 5 Bloods (2020), lijkt weer een echte Spike Lee-film te gaan worden. Netflix brengt de trailer voor de film uit, die in stijl en toon maar de creatie van één man kan zijn.

Spike Lee vertelt in Da 5 Bloods het verhaal van vier Vietnamese veteranen (Delroy Lindo, Clarke Peters, Norm Lewis, en Isiah Whitlock, Jr.) die terugkeren naar hun voormalige slagveld voor een bijzondere missie. Het blijkt dat deze groep een verborgen schat heeft begraven, op voorstel van hun voormalige teamleider (Chadwick Boseman), met de bedoeling deze op een later tijdstip op te graven.

Natuurlijk is de oorlog voorbij, maar het terrein is nog steeds behoorlijk gevaarlijk op zijn eigen manier, en er zijn vast en zeker andere partijen die geïnteresseerd zijn in het stelen van die schat. Bekijk het allemaal zelf in de trailer hieronder:

Da 5 Bloods speelt zich zowel af in de huidige tijd, tijdens de zoektocht naar de schat, als in flashbacks naar de oorlog. Als de focus van het verhaal van het verleden naar het heden − of andersom − verschuift, vindt er ook een verschuiving plaats in de beeldverhouding, afhankelijk van de tijd waarin de film zich op dat moment afspeelt.

Da 5 Bloods (2020)
Vier Afrikaans-Amerikaanse dierenartsen vechten tegen de krachten van mens en natuur als ze terugkeren naar Vietnam op zoek naar de overblijfselen van hun omgekomen vroegere teamleider en het gouden fortuin dat hij hen hielp verbergen.

Netflix is behoorlijk op dreef met grote producties, waar geronommeerde filmmakers passieprojecten maken die zowel in de wereld van de bioscopen en filmtheaters als in die van de directe streamingreleases hun weg kunnen vinden. Met Alfonso Cuarons Roma (2018), Martin Scorsese's The Irishman (2019) en Noah Baumbachs Marriage Story (2019) als voornaamste voorbeelden van het succes van dit model, draagt Da 5 Bloods alleen maar bij aan het succes van Netflix door het verleggen van gedurfde artistieke visies vanuit hun unieke marktpositie.

Op 12 juni zal Da 5 Bloods op Netflix te zien zijn.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Poster 'Da 5 Bloods' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sDa 5 Bloods (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten