Nieuwe poster 'The Wheel of Time' van Amazon Prime Video en nieuws over de releasedatum

Nieuwe poster 'The Wheel of Time' van Amazon Prime Video en nieuws over de releasedatum
25 juli 2021 om 15:29

The Wheel of Time (2021) heeft eindelijk een releasemaand, jawel maand, nog geen specifieke datum. Nog voordat de serie uit is, begon de productie van het tweede seizoen al en komt er nog meer nieuws over vervolgseizoenen. Het eerste seizoen van The Wheel of Time is vanaf november te zien op Amazon Prime Video.

In een presentatie van Amazon tijdens Comic Con, uiteraard virtueel in verband met de pandemie, maakte Amazon bekend dat het plan is maar liefst 8 seizoenen van de serie uit te brengen. Deze 8 series zijn gebaseerd op de 14 boeken van Robert Jordan.

Mijn angst is dat ik nooit zonder boeken zal komen te zitten. De uitdaging waar wij voor staan, is hoe vertel je dit verhaal op de meest samenhangende en coherente manier. Hoeveel seizoenen zijn redelijk? Dit alles streef ik al vanaf het begin na. Ik denk dat je het einde van je verhaal moet kennen, voordat je het begint te vertellen.

Rafe Judkins, productieleider

Nog voordat de pilot van The Wheel of Time, aangevraagd door Amazon, was geschreven, werd er in mei 2018 al gesproken over een tweede seizoen. Judkins vertelt dat het plan voor 8 seizoenen toen al bestond.

De serie speelt zich af in een uitgestrekte wereld waar magie bestaat, maar slechts door bepaalde vrouwen te gebruiken is. We volgen Moiraine, gespeeld door Rosamund Pike, lid van de machtige vrouwenorganisatie Aes Sedai. Ze arriveert in het kleine stadje Two Rivers, waar ze zal beginnen aan een gevaarlijke reis samen met vijf jonge mannen en vrouwen, van wie er één volgens de voorspellingen de herboren draak is. Het is aan die, om de mensheid te redden of te vernietigen.

Dit is de nieuwe poster van de serie:

Nieuwe poster 'The Wheel of Time' van Amazon Prime Video en nieuws over de releasedatum

The Wheel of Time is in de Verenigde Staten vanaf november dit jaar te zien op Amazon Prime Video. Naar verwachting zal de serie ook in Nederland vanaf november te zien zijn.

The Wheel of Time (2021)
'The Wheel of Time' speelt zich af in een epische fantasiewereld en volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk krachtige vrouwenorganisatie genaamd de Aes Sedai, die aankomt in het kleine stadje Two Rivers.
Beeld: Still 'The Wheel of Time' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoThe Wheel of Time (2021)

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws