Terug op Netflix: alle films uit de spannende 'Red Riding: In the Year of Our Lord'-misdaadtrilogie

Terug op Netflix: alle films uit de spannende 'Red Riding: In the Year of Our Lord'-misdaadtrilogie

Heb jij ook zo genoten van de Fear Street-trilogie en bevalt het driedelige format je eigenlijk wel? Dan hebben we goed nieuws: de spannende misdaadtrilogie Red Riding: The Year Of Our Lord is vanaf vandaag weer te zien op Netflix.

De eerste film, Red Riding: In the Year of Our Lord 1974 (2009), is een thriller die enigszins gebaseerd is op de beruchte Britse misdaadzaak van de Yorkshire Ripper. In het verhaal zien we hoe de uit de hand gelopen corruptie in het Noord-Engeland van de jaren 70 aan het licht wordt gebracht.

Een van de hoofdpersonages in de trilogie is agent Peter Hunter, die we in de tweede film Red Riding: In the Year of Our Lord 1980 (2009) weer terug zien. Hunter zet het onderzoek naar de meedogenloze moordenaar in Yorkshire voort in 1980.

Vier jaar later, in Red Riding: In the Year of Our Lord 1983 (2009), schijnt er opeens nieuw licht op de misdaadzaken uit de eerdere films. Na het drastische besluit om een verdachte te martelen, ontdekken ze dat het verdwenen kind waar ze naar opzoek zijn gelinkt is aan een moord in 1974. Lukt het om alle mysteries op te lossen?

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijver David Peace. Peace schreef echter niet drie, maar vier boeken in de Red Riding-serie. Het is niet duidelijk waarom het boek over het jaar 1977 het niet tot een film geschopt heeft.

Red Riding: In the Year of Our Lord 1974, Red Riding: In the Year of Our Lord 1980 en Red Riding: In the Year of Our Lord 1983 zijn alledrie te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'Red Riding: The Year of Our Lord 1983' via TMDb
Tekst: Netflix

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand NetflixRed Riding: In the Year of Our Lord 1974 (2009)Red Riding: In the Year of Our Lord 1980 (2009)Red Riding: In the Year of Our Lord 1983 (2009)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws