Apple en Paramount brengen samen Martin Scorsese's en Leonardo DiCaprio's 'Killers of the Flower Moon'

Apple en Paramount brengen samen Martin Scorsese's en Leonardo DiCaprio's 'Killers of the Flower Moon'
28 mei 2020 om 09:32

Na maanden onderhandelen zijn eindelijk de laatste plooien gladgestreken. De begroting is rond van Martin Scorsese's Killers of the Flower Moon (2021) met Leonardo DiCaprio en Robert de Niro in de hoofdrollen.

Paramount schakelde Apple in om ervoor te zorgen dat de film gemaakt kan worden. Verschillende bronnen lieten aan Variety weten dat Paramount zal zorgen voor de distributie van de film, terwijl Apple de film gaat financieren. Hoewel de deal nog niet definitief rond is, is de kans groot dat dat de komende dagen staat te gebeuren.

Dan Friedkin en Bradley Thomas van Imperative Entertainment zullen de productie voor hun rekening nemen. Friedkin en Thomas verkregen de filmrechten van het boek in 2016, brachten het naar Scorsese en DiCaprio, waarna zij het project bij Paramount neerlegden.

Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het non-fictieboek van David Grann. Het verhaal speelt zich af in de jaren 1920 in Oklahoma. Daar is het pas opgerichte Bureau of Investigation net begonnen aan het onderzoeken van een reeks moorden op rijke Osage-indianen. Zij hebben kort daarvoor de rechten verkregen van olie ontdekt op hun land. Het boek heeft als subtitel The Osage Murders and the Birth of the F.B.I.

De studio en de producent onderhandelden maanden over de begroting van de film. De financiering bleef schommelen tussen de 180 en 200 miljoen dollar, waardoor de vraag opkwam of het Paramount zou zijn die de film zou uitbrengen of dat een overstap naar Netflix mogelijk was. De streamingdienst had tenslotte net Scorsese's The Irishman (2019) geproduceerd.

Misschien juist daarom had de regisseur voor ogen dat Killers of the Flower Moon in de filmtheaters zou releasen. Hoewel het er nu op lijkt dat de deal zo goed als rond is, is het vooralsnog niet bekend wanneer er gestart kan worden met de productie. Dat zou voornamelijk afhangen van de agenda van DiCaprio.

Flowers of the Moon markeert alweer de zesde samenwerking tussen Scorsese en DiCaprio. Het tweetal werkte voor het laatst samen aan The Wolf of Wall Street (2013) (zie afbeelding bovenaan artikel).

Killers of the Flower Moon (2021)
Leden van de Osage-stam in de Verenigde Staten worden onder mysterieuze omstandigheden in de jaren 20 vermoord en veroorzaken daardoor een groot FBI-onderzoek waarbij J.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Wolf of Wall street' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten