Martin Scorsese filmde eigen lockdown-ervaring in New York

Martin Scorsese filmde eigen lockdown-ervaring in New York
28 mei 2020 om 14:14

Martin Scorsese filmde zijn lockdown-ervaring in New York. De 'exclusieve' en 'zeer persoonlijke' korte film zal worden uitgezonden op de BBC.

De film is onderdeel van de serie Lockdown Culture With Mary Beard, gepresenteerd vanuit Beards studio aan huis. Beard onderzoekt het verband tussen risico, cultuur en creativiteit. Mary Beard is een Britse classicus en presentatrice.

"Waar ik in de toekomst naar uitkijk, is dat ik datgene meedraag wat ik in deze omstandigheden heb moeten leren", aldus Scorsese. "Hetgeen wat absoluut essentieel is. Namelijk de mensen waar je van houdt, voor hen te zorgen en er voor hen te zijn."

Volgens Beard maakt de succesvolle regisseur een prachtig einde aan de serie. "We zien hem thuis, terwijl hij nadenkt over de lockdown aan de hand van klassieke films als Hitchcocks The Wrong Man." Echt slim is het hoe Scorsese ons opnieuw naar Hitchcock laat kijken, zegt Beard. "Maar dan nu door de lens van onze huidige hachelijke situatie."

De presentatrice was in de wolken toen Scorsese zei mee te willen doen. "Het voelt een beetje als een kleine première. En het het draagt allemaal bij aan een geweldige finale."

Naast Scorsese zullen ook regisseur Lee Daniels, fotograaf Don McCullin en kunstenaars Gillian Wearing en Micael Landy in de serie te zien zijn.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Series Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten