Sprookje 'The School for Good and Evil' komt naar Netflix als film

Sprookje 'The School for Good and Evil' komt naar Netflix als film
29 mei 2020 om 13:46

De regisseur van Bridesmaids (2011) en Ghostbusters (2016), Paul Fieg, gaat voor Netflix aan de slag met een adaptatie van het sprookjesboek voor jong volwassenen: he School for Good and Evil.

In de bestseller van Soman Chainani gaan doodgewone jongens en meiden naar de School for Good and Evil om opgeleid te worden tot sprookjesfiguren. Sommigen worden helden, anderen juist een schurk. Vriendinnen Sophie en Agatha weten het zeker: Agatha wil ingedeeld worden in Evil en Sophie in Good. Maar als ze allebei in de groep worden geplaatst waar ze niet in willen, staat ook hun vriendschap op losse schroeven.

Schrijver van Life of Pi, David Magee, en Laura Solon, bekend van haar werk aan de Netflix-film Let It Snow (2019), zullen samen het script op zich nemen. Volgens Chainani is deze al klaar en is het "alles waar je op hoopt, en zo veel meer!"

Feig, niet te verwarren met de Marvel-producent Kevin Feige, staat te springen om te beginnen met het nieuwe project:

Ik ben oprecht zo opgewonden over het verfilmen van dit geweldige, emotionele, grappige en krachtige verhaal dat Soman in zijn boeken tot leven laat komen. Ik voel me als een kikker die zojuist in een prins is veranderd.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten