Vanaf volgende week op Netflix: Nederlandse oorlogsfilm 'De slag om de Schelde'

Vanaf volgende week op Netflix: Nederlandse oorlogsfilm 'De slag om de Schelde'
9 oktober 2021 om 09:23

De slag om de Schelde (2020) is vanaf volgende week eindelijk te zien op Netflix. De Nederlandse oorlogsfilm bereikte eerder dit jaar in de bioscoop al binnen twee weken de Gouden Film-status en heeft inmiddels ook de Platina Film-status bereikt: al 400.000 bezoekers zagen de film met Gijs Blom in de hoofdrol in de bioscoop.

De slag om de Schelde is speciaal gemaakt ter ere van de 75-jaar vrijheid in ons land en vertelt het verhaal van een militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland in 1944. Tijdens deze operatie kruisen de levens van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een in het verzet betrokken Zeeuws meisje.

Bekijk hier de trailer van De slag om de Schelde:

De oorlogsfilm is een van de duurste Nederlandse producties ooit met een budget van 14 miljoen euro en is geregisseerd door Mathijs van Heijningen Jr. Ook Harry Potter-ster Tom Felton is te zien in de Nederlandse productie.

De slag om de Schelde is vanaf 15 oktober te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je hier terecht.

De slag om de Schelde (2020)
7.1
November '44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar.
Beeld: Still 'De Slag om de Schelde' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsDe slag om de Schelde (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws