Cannes 2020 maakt line-up bekend

Cannes 2020 maakt line-up bekend
4 juni 2020 om 15:26

Het Cannes filmfestival maakt de lijst met films bekend die dit jaar deel uit mogen maken van hun selectie. Wes Andersons The French Dispatch (2020), met Timothée Chalamet, Elisabeth Moss en Tilda Swinton is één van de hoogtepunten. Net als Pixars Soul (2020), met stemmen van Jamie Foxx en Tina Fey.

Hoewel het festival dit jaar niet in zijn gebruikelijke fysieke vorm plaatsvindt, krijgen de geselecteerde films tóch de kans om via Cannes hun wereldpremière te houden. Via zowel andere partnerfestivals en speciale screenings zullen de films uitgebracht worden. "De show gaat gewoon door," is het signaal dat Cannes hiermee afgeeft. Het iconische Franse filmfestival zou oorspronkelijk 12 tot 23 mei gehouden worden, maar moest het evenement annuleren wegens het coronavirus. Er is door alle aanpassingen geen wedstrijdelement meer, dus ook geen jury en geen prijzen. Spike Lee, die dit jaar president van de jury zou zijn, is uitgenodigd om volgend jaar deze rol te vervullen.

Opmerkelijk in de lijst met films zijn de vele nieuwkomers (vijftien) en het aantal films van vrouwelijke regisseurs (zestien; twee meer dan vorig jaar). Enkele titels van geselecteerde films zijn Été 85 (2020), Druk (2020), Train to Busan 2: Peninsula (2020) en Falling (2020).

Daarnaast keert Cannes-veteraan Steve McQueen, die er ooit zijn carrière begon, terug met maar liefst twee films die onderdeel zijn van zijn anthologieserie Small Axe: Lover's Rock en Mangrove.

Voor de volledige lijst van alle 56 films die geselecteerd zijn, kun je hier terecht.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The French Dispatch' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten