Dwayne Johnson spreekt zich uit tegen President Trump en steunt BLM-protesten

Dwayne Johnson spreekt zich uit tegen President Trump en steunt BLM-protesten
4 juni 2020 om 15:49

Acteur Dwayne 'The Rock' Johnson plaatst een emotionele video op Twitter waarin hij zijn steun uit voor de protesten van Black Lives Matter. Tegelijkertijd bekritiseert hij het leiderschap van President Donald Trump.

"Waar ben je?" vraagt de acteur uit Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) zich meermaals af. Hij mist een concrete aanpak van de leider van zijn land in een tijd dat dit extra hard nodig is.

Waar is onze leider in deze tijd dat ons land op zijn knieën smeekt, pleit, pijn heeft, boos is, en gefrustreerd, terwijl we enkel gehoord willen worden?

Na de dood op George Floyd is het al dagenlang onrustig in de VS en monden de protesten tegen politiegeweld regelmatig uit in grimmige situaties.

De video duurt acht minuten en 25 seconden. De politieagent die voor de dood van Floyd verantwoordelijk is zat acht minuten en 45 seconden op zijn nek. Johnson houdt normaal gesproken zijn handen af van sterke politieke uitspraken, maar vond het nu de hoogste tijd om zijn persoonlijke standpunt publiekelijk kenbaar te maken. "We moeten de woorden nu echt uitspreken: Black Lives Matter."

Meerdere celebrities spreken zich uit tegen het racisme en politiegeweld dat vandaag de dag nog steeds aanwezig is. De cast van Brooklyn Nine-Nine (2013– ) doneerde eerder deze week $100.000 aan de protesten tegen de dood van Floyd, en ook het productiehuis van Star Wars tast diep in de buidel voor de maatschappelijke beweging.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Jumanji The Next Level' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten