Netflix deelt de verhalen van echte ooggetuigen van de slag om de Schelde in nieuwe video

Netflix deelt de verhalen van echte ooggetuigen van de slag om de Schelde in nieuwe video

In de Nederlandse oorlogsfilm De slag om de Schelde (2020) is de gelijknamige militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland in 1944 verfilmd. Maar op wie zijn de personages geïnspireerd? En hoe was het voor iedereen om dit mee te maken? De overlevenden doen hun verhaal in een nieuwe video van Netflix.

Zo vertelt Gideon Dreve, de meneer die inspiratie was voor het personage Dirk, hoe de spitfires op de bewuste dag over hem heen vlogen en acht bommen rond hem losten. Annemarie Adriaanse (inspiratie voor Teuntje) benadrukt op haar beurt dat mensen zich heel erg inhielden tijdens de oorlog, door angst, zo denkt ze.

Bekijk hier het verhaal van de ooggetuigen:

In de oorlogsfilm, die nu op Netlflix is te zien, kruisen de levens van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een in het verzet betrokken Zeeuws meisje. De oorlogsfilm is een van de duurste Nederlandse producties ooit met een budget van 14 miljoen euro en is geregisseerd door Mathijs van Heijningen Jr. Naast Gijs Blom, Jamie Flatters en Susan Radder is ook Harry Potter-ster Tom Felton te zien in de Nederlandse productie.

De slag om de Schelde is nu te zien op Netflix. Bekijk ook eens onze Top 20 beste oorlogsfilms op Netflix.

De slag om de Schelde (2020)
7.1
November '44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar.
Beeld: Still 'De slag om de Schelde' via Filmdepot / Lennert Hillege
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sDe slag om de Schelde (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws