Binnenkort op Netflix: Oscarkanshebber 'Three Songs for Benazir'

Binnenkort op Netflix: Oscarkanshebber 'Three Songs for Benazir'

Sinds 2016 heeft Netflix al 7 Oscarnominaties in de wacht weten te slepen in de categorie korte documentaire. Ook dit jaar verwacht de streamingdienst weer kans te maken op gouden beeldjes. De korte documentaire Three Songs for Benazir (2021) zou volgens de streamingdienst een absolute kanshebber zijn en wordt dan ook in overweging genomen door de leden van de Academy. Three Songs for Benazir is vanaf 2022 te zien op Netflix.

In deze documentaire volgen we Shaista, een jonge vluchteling uit Afghanistan. Onlangs is hij getrouwd met Benazir en samen wonen ze in een vluchtelingenkamp dat opgezet is in Kabul. Shaista droomt ervan om de eerste uit zijn familie te zijn die zich voegt bij het Afghaanse leger. Tegelijkertijd wil zijn familie juist dat hij een gezin vormt.

De documentaire is gedurende een periode van vier jaar opgenomen door regisseurs Gulistan en Elizabeth Mirzaei.

Wij voelen ons vereerd samen te werken met Netflix om Three Songs for Benazir wereldwijd beschikbaar te maken. Ondanks de vele beelden uit Afghanistan zien we maar een fractie van de werkelijkheid en heerst er armoede aan verbeelding over het leven van echte mensen in de regio. Dit verhaal over een koppel dat hun plek zoekt in de wereld is in vele opzichten universeel en we zijn blij dat het nu een wereldwijd bereik krijgt. Dat hadden we ons eerder niet voor kunnen stellen.

Gulistan en Elizabeth Mirzaei

Three Songs for Benazir is vanaf 2022 te zien op Netflix, een exacte datum is niet bekend.

Three Songs for Benazir (2021)
6.2
Een pasgetrouwde Afghaan die in een ontheemdenkamp woont, worstelt met zijn gezinsverantwoordelijkheden en zijn droom om zich bij het nationale leger aan te sluiten.
Beeld: Still 'Three Songs for Benazir' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixThree Songs for Benazir (2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws