Deze 3 aangrijpende dramafilms zie je op Netflix

Deze 3 aangrijpende dramafilms zie je op Netflix

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer op Netflix? Onze tips besparen je uren scrollen door het ruime aanbod en helpen je aan die ene perfecte film voor vanavond. Vandaag lichten we een selectie uit van de aangrijpendste dramafilms op Netflix. Hieronder vind je drie aangrijpende dramafilms die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

1 La vita davanti a sé

La vita davanti a sé (2020)
6.8
Kijk op Netflix • Madame Rosa (Sophia Loren) ontfermt zich over een Senegalese jongen die net als haar gebukt gaat onder een traumatisch verleden.

Madame Rosa (Sophia Loren) is een overlevende van de Holocaust en runt nu een opvang voor kinderen die nergens anders terecht kunnen. Maar Momo (Ibrahima Gueye) vindt het lastig om zich aan te passen aan het ongebruikelijke huishouden. Dat zorgt voor de nodige conflicten, maar langzaam groeien de twee eenlingen steeds meer naar elkaar toe.

Bekijk hier de trailer van La vita davanti a sé:

2 The Blind Side

The Blind Side (2009)
7.6
Kijk op Netflix • De film vertelt het waargebeurde verhaal van Micheal Oher (Quinton Aaron), een getraumatiseerde, dakloze Afro-Amerikaanse puber die op straat leeft in Memphis.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Leigh Anne Tuohy en Sean Tuohy die een dakloze Afro-Amerikaanse tiener, Michael Oher, in huis nemen. Michael heeft geen idee wie zijn vader is en zijn moeder is een drugsverslaafde. Leigh Anne zorgt ervoor dat de jongeman alle kansen krijgt om te slagen. Wanneer hij belangstelling toont voor voetbal, zet ze alles op alles om hem te helpen en geeft ze de coach een paar ideeën over hoe hij Michaels vaardigheden het best kan gebruiken.

Bekijk hier de trailer van The Blind Side:

3 The Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness (2006)
8.0
Kijk op Netflix • Chris Gardner (Will Smith) heeft elke maand moeite om de eindjes aan elkaar te knopen voor zichzelf en zijn 5-jarige zoon (Jaden Smith).

Deze Oscargenomineerde dramafilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Christopher Gardner. Gardner (gespeeld door Will Smith) heeft zwaar geïnvesteerd in een apparaat dat bekend staat als een "botdichtheid scanner". Hij denkt dat hij het gemaakt heeft door deze apparaten te verkopen, maar dat verloopt allemaal niet zo lekker. Terwijl Gardner werkt om de eindjes aan elkaar te knopen, verlaat zijn vrouw hem en verliest hij zijn appartement. Gedwongen om met zijn zoon (gespeeld door zijn eigen zoontje Jaden Smith) op straat te leven, blijft Gardner scanners voor botdichtheid verkopen.

Bekijk hier de trailer van The Pursuit of Happyness:

Staat hier niets voor je tussen? Bekijk dan ook eens ons overzicht van Alle dramafilms op Netflix. Of bekijk welke nieuwe films en series binnenkort op de streamingdienst verschijnen via onze pagina Binnenkort op Netflix.

Beeld: Still 'The Blind Side' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws