Speelduur 'The Batman' bekend: langste 'Batman'-film ooit

Speelduur 'The Batman' bekend: langste 'Batman'-film ooit

Matt Reeves zet zijn zinnen op de langste Batman-film ooit. Studio Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat zijn film The Batman (2022) maar liefst 2 uur en 55 minuten duurt. Een flinke zit dus. De speelduur werd tegelijkertijd met de leeftijdsqualificatie bekend, die in de VS is gezet op PG-13. Dit staat hier zo goed als gelijk aan de kwalificatie 12+.

Met een speelduur van 2 uur en 55 minuten, waarvan al 8 minuten slechts de credits zijn, is The Batman nét niet de langste superheldenfilm ooit in de bioscoop. Na de 3 uur en 1 minuut van Avengers: Endgame (2019) komt de film met Robert Pattinson op een tweede plaats terecht. Zack Snyder's Justice League (2021) gaat hier met 4 uur nog even overheen, maar deze kwam nooit uit in de bioscoop en verscheen in plaats daarvan op HBO Max.

De vorige Batman-films zijn in ieder geval wel verslagen qua speelduur. Met 2 uur en 45 minuten van Chrisopther Nolans The Dark Knight Rises (2012), 2 uur en 32 minuten van The Dark Knight (2008) en 2 uur en 20 minuten van Batman Begins (2005) zit The Batman hier niet ver vanaf. Toch weet Matt Reeves de titel van langste Batman-film te pakken. De speelduur hoeft echter niets te zeggen over de kwaliteit van de film zelf. Hopelijk stelt de inhoud van de bijna 3 uur niet teleur.

In The Batman neemt Robert Pattinson de rol van de gemaskerde held op zich. Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Pattinson) Gotham City onder zijn hoede genomen als schrikbeeld voor criminelen. Maar als een sadistische moordenaar het heeft gemunt op de elite van de stad, leidt een spoor van aanwijzingen hem naar de onderwereld. Hier ontmoet hij Selina Kyle, oftewel Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot/de Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) en Edward Nashton/de Riddler (Paul Dano). Batman moet met hen samenwerken om af te rekenen met de corruptie in Gotham.

Bekijk hier de trailer van The Batman:

The Batman draait vanaf 3 maart in de bioscoop.

Beeld: Still 'The Batman' via Filmdepot / Warner Bros.
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsThe Batman (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws