George MacKay and Jeremy Irons duiken in de literatuur achter 'Munich: The Edge of War' in nieuwe video

George MacKay and Jeremy Irons duiken in de literatuur achter 'Munich: The Edge of War' in nieuwe video

De langverwachte dramafilm Munich: The Edge of War (2021) is sinds gisteren op Netflix te zien. Het meeslepende verhaal uit de film van Christian Schwochow is, net als bij zoveel films, gebaseerd op een boek. In een nieuwe video lezen twee van de hoofdrolspelers een stukje voor uit het werk waar de Netflix-film op gebaseerd is.

Het boek in kwestie Munich van Robert Harris. Harris was zelf ook betrokken bij de film, en vond het waanzinnig om te zien hoe zijn verhaal in bewegend beeld werd omgezet. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door George MacKay, Jeremy Irons, Jannis Niewöhner, Sandra Hüller en August Diehl. Die eerste twee introduceren ons aan het boek van Harris in onderstaande video:

De film blijft redelijk trouw aan het originele verhaal uit het boek. Munich: The Edge of War is geen navertelling van een waargebeurd verhaal, maar baseert zich wel op een hoop grote gebeurtenissen uit de geschiedenis. Het verhaal speelt zich af in de herfst van 1938, de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Adolf Hitler bereidt zich voor op een invasie in Tsjecho-Slowakije en de regering van Neville Chamberlain zoekt wanhopig naar een vreedzame oplossing. Ondertussen reizen een Brits ambtenaar en een Duits diplomaat naar München voor de spoedconferentie. De twee blijken oude vrienden te zijn, en als de onderhandelingen beginnen komen ze in een gevaarlijk politiek spel terecht.

Munich: The Edge of War (2021)
6.8
Het is herfst 1938 en Europa staat aan de vooravond van de oorlog. Adolf Hitler bereidt zich voor op een invasie in Tsjecho-Slowakije en de regering van Neville Chamberlain zoekt wanhopig naar een vreedzame oplossing.

Munich: The Edge of War is nu te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Screenshot uit video 'George MacKay and Jeremy Irons Read Munich - The Edge of War'
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sMunich: The Edge of War (2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws