Alex Garland werkt met A24 aan nieuwe actiefilm met Kirsten Dunst in de hoofdrol

Alex Garland werkt met A24 aan nieuwe actiefilm met Kirsten Dunst in de hoofdrol

De voor een Oscar genomineerde filmmaker Alex Garland (Ex Machina (2014), Annihilation (2018)) werkt samen met A24 aan een nieuwe actiefilm. De film zal Civil War heten en onder andere Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson en Cailee Spaeny zullen erin meespelen.

Garland schreef het scenario en zal ook de regie op zich nemen. Civil War speelt zich af in het Amerika van de nabije toekomst, maar verdere plotdetails worden nog geheim gehouden. De film zal geproduceerd worden door A24, in samenwerking met de producenten Andrew Macdonald en Allon Reich van DNA.

Garland ontving zijn eerste Oscarnominatie in 2016 voor het scenario dat hij schreef voor sciencefiction-hit Ex Machina, en ontving in de jaren daarna onder andere een DGA Award en werd driemaal genomineerd voor een BAFTA Award. Voor Ex Machina werkte hij ook al samen met A24, en op dit moment maakt hij bij de distributeur het horrordrama Men, dat later dit jaar zal verschijnen. Je kunt Garland ook kennen van zijn sci-fi-serie Devs (2020) en natuurlijk van zijn Netflix-film Annihilation (2018) met Natalie Portman.

Dunst zal de hoofdrol spelen in Civil War. Zij was afgelopen jaar te zien als Rose Gordon in Jane Campions The Power of the Dog (2021), die nu te bekijken is op Netflix. De actrice speelde in talloze grote en kleine producties en is misschien wel het bekendst van haar hoofdrol in Lars von Triers Melancholia (2011). Ook was te te zien in Fargo (2014– ), On Becoming a God in Central Florida (2019), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) en Black Mirror (2011– ) en The Virgin Suicides (1999).

Het is nog niet bekend wanneer de productie van Civil War van start gaat of wanneer we de film kunnen verwachten.

Beeld: Still 'The Power of the Dog' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws