'Homeland'-producent gaat samenwerking aan met Netflix voor dramaserie 'The Diplomat'

'Homeland'-producent gaat samenwerking aan met Netflix voor dramaserie 'The Diplomat'

Netflix werkt aan een krachtige dramaserie met de titel The Diplomat. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere schrijver en producent Debora Cahn. Cahn is ondermeer bekend van series als Homeland (2011–2021), The West Wing (1999–2006) en The Crown (2016– ).

Cahn die is bekroond met twee Writer Guild of America-awards, is in de laatste jaren betrokken geweest bij enkele van de meest populaire series wereldwijd. Ook Netflix is dit niet ontgaan, de streamingdienst heeft Cahn weten te strikken voor een serie, The Diplomat, die uit acht afleveringen zal bestaan.

The Diplomat wordt beschreven als een krachtig drama dat draait om het werk en privéleven van de ambassadeur van de Verenigde Staten in het Verenigd Koninkrijk. De ambassadeur, Kate, wordt vergeleken met het personage Allison Janney van The West Wing en zou ook wat weg hebben van Fleabag. Haar carrière bevindt zich in een opwaartse spiraal in tegenstelling tot de carrière van haar man die sterk bergafwaarts dreigt te gaan. Hun sterk in dynamiek verschillende carrières lijken te zorgen voor problemen in hun relatie, zeker nu Kate de aandacht ontvangt die haar man ooit kreeg.

Cahn studeerde af van het Barnard College of Columbia University en deed een Masters opleiding in gevorderde theatertraining aan Harvard. Ze begon haar carrière als schrijver voor de serie The West Wing en kwam daarna terecht bij Shondaland waar ze betrokken raakte bij de productie van Grey's Anatomy (2005– ) en Private Practice (2007–2013).

De opnames van The Diplomat gaan in maart van start en vinden voornamelijk plaats in Londen, het Verenigd Koninkrijk. Er is nog geen releasedatum bekend.

The Diplomat
De relatie tussen twee getrouwde politici komt in gevaar als hun carrières in verschillende richtingen bewegen.
Beeld: Still 'Homeland' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand NetflixHomeland (2011–2021)The Diplomat

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws