NBC haalt Nederlandse dramaserie 'A'DAM - E.V.A.' naar de VS

NBC haalt Nederlandse dramaserie 'A'DAM - E.V.A.' naar de VS

Het Amerikaanse netwerk NBC werkt aan een bewerking van de Nederlandse dramaserie A'DAM - E.V.A. (2011– ). Er werd twee jaar geleden al over het project gespeculeerd, en nu is duidelijk dat de serie er echt gaat komen.

Het project is in handen van Mike Daniels, de man achter onder andere dramaserie The Village (2013–2014), en heeft voorlopig de werktitel Untitled Mike Daniels Pilot. De bewerking wordt geproduceer door Universal Television.

De serie zal, net als het origineel, gaan over de meeslepende liefdesverhouding tussen twee mensen die elkaar amper kennen, maar steeds vaker tegenkomen. Dat lijkt in het begin toevallig, maar langzaam beginnen de twee in het lot te geloven. Ondertussen worden we ook meegenomen in de levens van de mensen om hen heen. A'Dam - E.V.A. is gemaakt door Robert Alberdingk Thijm en de hoofdrollen werden gespeeld door Eva van de Wijdeven en Teun Luijkx.

A'DAM - E.V.A. (2011– )
8.1
'A'DAM - E.V.A.' gaat over de turbulente liefdesverhouding tussen de in Amsterdam geboren en getogen Eva van Amstel en haar nieuwe buurman, de jonge en ietwat naïve Zeeuwse gemeenteambtenaar Adam de Heer.

De Nederlandse serie was hier op televisie te zien tussen 2011 en 2016, en wordt nog steeds beschouwd als een van de succesvolste televisiedrama's van de afgelopen decennia. De drie seizoenen van de show zijn nu nog te zien via NPO Plus. Het is nog niet bekend wanneer de Amerikaanse variant verschijnt.

Beeld: Still 'A'DAM - E.V.A.' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series

Meer series

Meer series

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws