David Lynch verrast met nieuwe korte film 'What Did Jack Do?' op Netflix

David Lynch verrast met nieuwe korte film 'What Did Jack Do?' op Netflix
21 januari 2020 om 11:46

David Lynch' cadeautje aan zijn fans, op zijn 74ste verjaardag, is een eigenaardige 17-minuten durende korte film getiteld What Did Jack Do? (2020), die sinds vandaag op Netflix te zien is. De film draait om een rechercheur die een aap die van moord wordt verdacht ondervraagt in een afgesloten treinstation.

De korte film is niet alleen door Lynch geregisseerd, maar ook door hem geschreven. Hij is zelfs de ster in zijn korte film, waarin hij de rechercheur speelt die de gekwelde aap interviewt, genaamd Jack, die kan praten.

Geschoten in zwart-wit, doet de korte film denken aan bekende klassieke films, waaronder Lynch' eigen speelfilmdebuut Eraserhead (1977). Zoals je van Lynch zou verwachten, is de film nogal bizar en verontrustend, maar ook grappig, al dan niet opzettelijk. Netflix categoriseert de film als een misdaaddrama, maar in feite is de film een lastig te categoriseren, vreemde, surrealistische film.

De stem van de aap wordt gecrediteerd als Jack Cruz, maar het is onduidelijk wie er precies achter dit karakter zit. Daarnaast is er een serveerster die een paar seconden verschijnt, gespeeld door Emily Stofle.

Het laatste grote project van Lynch was de revival van de serie Twin Peaks (1990–2017), waarvan het derde seizoen in 2017 verscheen. Het seizoen bestond uit 18 afleveringen en werd in september 2017 afgesloten met een tweedelige finale. Er werd toen veel gespeculeerd over de vraag of er nog een seizoen achteraan zou komen. Hoewel Lynch de mogelijkheid van een nieuw seizoen niet heeft ontkend, heeft hij gezegd dat als het zou gebeuren, het vierde seizoen niet voor 2021 verschijnt.

Beeld: Netflix
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand NetflixWhat Did Jack Do? (2020)Twin Peaks (1990–2017)

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…