Netflix werkt aan Nederlandse serie over Amsterdamse sekslijnen in de jaren 80

Netflix werkt aan Nederlandse serie over Amsterdamse sekslijnen in de jaren 80
26 juni 2020 om 11:29

Netflix gaat aan de slag met een serie van Nederlandse bodem over de sekslijnen in de jaren 80: Dirty Lines.

De serie is gebaseerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig en draait om zakenman Frank Stigter, oprichter van de eerste Europese sekslijn. Samen met zijn broer en zus experimenteert Frank met de lijn in de garage van zijn ouders. Zijn idee groeit uiteindelijk uit tot een industrie waar miljoenen in omgaan. Schrijver Saueressig was zelf marketingdirecteur van een groot sekslijnenplatform in Europa. Hoewel het boek ingaat op waargebeurde verhalen van het opkomende erotische tijdperk, is het nog onduidelijk of de Netflix-serie zich ook aan de feiten zal houden.

Het Amsterdamse Fiction Valley zal het project produceren. Creatief directeur bij Fiction Valley, Annemieke van Vliet is blij met het vertrouwen dat Netflix in hen heeft:

Om Dirty Lines te mogen produceren vind ik een eer. Ik heb de afgelopen periode ervaren hoe het is om met hen [Netflix] te mogen samenwerken en heb veel bewondering voor de drive en de professionaliteit waarmee zij in deze tijd constructief haar blik op de toekomst houdt. Ik verheug me dan ook enorm op onze samenwerking.

Pieter Bart Korthuis zal het script schrijven. Korthuis schreef hiervoor mee aan Penoza (2010–2017) en regisseerde de serie Costa! (2001–2005).

Netflix zette voor de aankondiging van Dirty Lines dit energieke filmpje in elkaar:

Fiction Valley gaat daarnaast ook samenwerken met Netflix voor de eerste Nederlandse Netflix-film, een misdaadkomedie over rapper Richie Rich.

Dirty Lines
'Dirty Lines' vertelt het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, ziet Frank zijn kans schoon als de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Video on demand Series NetflixDirty Lines

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten