Het London Queer East Film Festival gaat internationaal met vier gratis documentaires

Het London Queer East Film Festival gaat internationaal met vier gratis documentaires
30 juni 2020 om 09:16

Het Londen Queer East Film Festival ziet er dit jaar, net als veel andere filmfestivals, anders uit. In plaats van op bioscoopbezoekers richt het festival zich dit jaar op het virtuele publiek. En niet alleen publiek uit de Britse hoofdstad, maar overal ter wereld.

Het online programma is divers en bevat onder andere vier documentaires van Aziatische makers, die wereldwijd gratis te bekijken zijn. Het filmfestival streeft er, zoals ieder jaar, naar om onderbelichte LGBTQ+-gerelateerde films naar een groter publiek te brengen. En dat publiek is dit jaar wellicht groter dan ooit.

Het virtuele QE: Docs4Pride bevat selecties uit de Filippijnen, China, Taiwan en Japan. Festivaldirecteur en programmeur Yi Wang zegt over het belang van het filmfestival:

Het festival heeft tot doel om de anders ongehoorde stemmen van mensen van kleur in de LGBTQ+ gemeenschap te versterken en constructieve gesprekken over de intersectionaliteit van ras, geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid en nationaliteit te faciliteren. […] De wereldwijde gebeurtenissen van dit jaar herinneren ons sterk aan het belang van activisme en aan de noodzakelijke gesprekken die we moeten blijven voeren over mensenrechten en emancipatie.

Docs4Pride is de tweede virtuele filmserie van het evenement sinds de noodzakelijke sluiting van de bioscopen in verband met het coronavirus. Eerder publiceerde het filmfestival al de serie QE: HomeSexual, een programma met twee films en een aantal korte films die je kon huren voor een paar euro. De opbrengst daarvan ging naar lokale onafhankelijke bioscopen die eigenlijk met het filmfestival zouden samenwerken dit jaar.

De films van Docs4Pride zijn gratis online te bekijken van 17 tot 24 juli 2020.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Teddy Österblom via Unsplash
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten