Disney+ geeft zijn kijkers een zomer vol 'X-men'

Disney+ geeft zijn kijkers een zomer vol 'X-men'
30 juni 2020 om 09:58
30 juni 2020 om 10:24

Laatste update: onderstaande data gelden voor de Verenigde Staten. Over een Nederlands blockbusterprogramma is nog niks bekend.

Disney+ zet deze zomer iedere vrijdag een nieuwe blockbuster online. Alle films uit de X-men-serie zullen onderdeel zijn van deze blockbusterreeks. In Nederland waren een aantal films al te zien, maar wie weet wat er deze zomer nog bijkomt. Daar kom je de zomervakantie wel mee door!

De eer om de reeks af te trappen is aan X-Men: Days of Future Past (2014). Na de moord op een senator is het aan de mutanten uit het verleden en de toekomst om samen te werken om een dramatische toekomst te voorkomen.

Een week later, op 17 juli, is X-Men: Apocalypse (2016) te zien. Apocalypse, de krachtigste mutant uit het Marvel-universum, ontwaakt na duizenden jaren en is niet blij met wat hij aantreft. Samen met Magneto en een team van andere mutanten maakt hij een plan om de mensheid te onderwerpen en een nieuwe wereldorde te creëren. Professor X en zijn studenten proberen hen te stoppen om de mensheid van een ondergang te redden.

De derde film van de franchise die je op het platform kunt bekijken is X-Men (2000), de originele X-men-film. Hugh Jackman is Wolverine, Patrick Steward heeft de rol van Professor X en Ian McKellen is Magneto. Deze allereerste X-Men-film komt 7 augustus in de VS online, maar is in Nederland al te zien.

De hekken worden gesloten door The Wolverine (2013), op 4 september. Daarmee wordt ook het zomerse blockbusterprogramma afgesloten. En wat is een betere manier om je zomer af te sluiten dan met de heftige beproevingen die Wolverine in Japan voor zijn kiezen krijgt?

Beeld: Still 'X-Men: Apocalypse' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Disney+X-Men: Apocalypse (2016)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws