Dialoog rond homorelatie in 'Fantastic Beasts 3' verwijderd in China

Dialoog rond homorelatie in 'Fantastic Beasts 3' verwijderd in China

Zoals al in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) werd gesuggereerd, wordt in het vervolg Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022) de relatie tussen Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald verder uitgewerkt. Niet overal krijgen kijkers dit echter mee, zo is de dialoog rond deze relatie in China uit de film gehaald.

Helaas zijn er nog steeds landen die onderdrukken en bepalen dat bepaalde seksuele voorkeuren niet oké zijn. Om die reden is alle referentie naar de relatie tussen Dumbledore (Jude Law) en Grindelwald (Mads Mikkelsen) verwijderd. Het gaat echter slechts om zes seconden van de in totaal 142 minuten-durende film.

Concreet zijn de zinnen "because I was in love with you" en "the summer Gellert and I fell in love" niet te zien in China. Volgens Warner Bros. houdt de boodschap dat de twee mannen een belangrijke diepe band hadden echter nog steeds stand.

We willen dat het publiek overal ter wereld deze film kan zien en ervan kan genieten, en het is belangrijk voor ons dat het Chinese publiek de kans krijgt om hem ook te ervaren, zelfs met deze kleine bewerkingen.

Warner Bros.

Schrijfster J.K. Rowling, tevens de vrouw achter de bekende Harry Potter-reeks, maakte al in 2009 bekend dat Dumbledore homo is. In de films kwam dit echter nooit aan bod, tot in Crimes of Grindelwald.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore draait nu in de bioscoop. Er komen hierna nog twee films in de Fantastic Beasts-reeks.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)
6.2
Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen.
Beeld: Still 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' via Filmdepot / Warner Bros. Pictures
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsFantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws